Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 31

Komkommertijd

‘Een slappe tijd (in de journalistiek), met name in augustus’. Dit is in de Dikke van Dale de omschrijving van het woord ‘komkommertijd’. Toch ook op Bevrijdingsdag weer een goedgevulde Tuesday’s round-up.

Met in deze editie aandacht voor een Tilburgse ondersteuningsactie voor zorgpersoneel en horeca, goalienieuws uit Halle, Hannover en Hamburg en contractverlengingen bij de Indians en Moskitos.

TRAPPERS STEUNT ZORGPERSONEEL EN HORECA

‘Houd vol, blijf thuis’. Dat is de boodschap van de Nederlandse overheid. Niet alleen voor de gezondheid van anderen, maar vooral om de druk op de 302 ziekenhuizen in ons land te temperen. Tilburg Trappers ondersteunt de overheidsmaatregel om zo het coronavirus onder de duim te krijgen. Met een speciaal ontworpen T-shirt wil de drievoudig Oberliga Meister het zorgpersoneel een hart onder de riem steken.

Voor elk verkocht shirt zal een zorgmedewerker worden uitgenodigd voor een thuisduel van Tilburg Trappers. Ze worden netjes ontvangen, genieten van een smaakvol diner en als toetje volgt een wedstrijd van de mannen onder leiding van Bo Subr en Josh Mizerek. Het eten wordt verzorgd door gerenommeerde Tilburgse restaurants onder de vlag van Trappers Culinair. Daarmee slaat Trappers twee vliegen in een klap want met de opbrengst van de shirtverkoop steunt men naast de zorg ook de Tilburgse horeca in deze moeilijke periode.

Het unieke T-shirt is voor € 30,- te bestellen (De prijs is exclusief eventuele verzendkosten).. Stuur een mail naar: sales@trappers.nl. Vermeld hierbij je maat en/of verzendadres.

HALLE OP ZOEK NAAR NIEUWE GOALIE

Saale Bulls Halle moet op zoek naar een nieuwe man tussen de palen. Goalie Michel Weidekamp maakt de overstap naar Selber Wölfe. ‘Na zes jaar Oberliga Nord was ik toe aan wat anders’, aldus de 22-jarige doelman over de reden van zijn verhuizing van Saksen-Anhalt naar Beieren.

Het feit dat Herbert Hohenberger hoofdcoach in Selb is, trok Weidekamp over de streep. ‘Onder ‘Herbie’ kende ik mijn beste seizoenen als keeper. Dat wil ik bij de Wölfe graag voortzetten’. Voor zijn periode in Halle, verdedigde de sluitpost vier jaar de kleuren van Herner EV.

NIEUW INDIANS GOALIE DUO

Waar Halle dus nog zoekt naar een (starting)goalie hebben ze er bij Hannover Indians maar liefst twee gevonden. Het vertrek van Philip Lehr (precieze bestemming nog onbekend, maar in ieder geval Oberliga Süd) en Kristian Hufsky (EV Landshut (DEL2)) vangt men in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen op met een 26-jarige Pool en een Duitser van 23.

Vanuit Deggendorf versterkt David Zabolotny de Indians gelederen. De Duitse Pool, geboren in Frankfurt, werd in 2017 door Chris Stanley naar Lindau Islanders gehaald. ‘Zabo’ zoals hij liefkozend wordt genoemd toonde zich een schot in de roos. ‘A kid who grew up in Polish hockey. He had German ancestry and came to Lindau when they had some goaltending issues. He had the best save-percentage in the league that year and was second in minutes and games played.’

Lukas Schaffrath verruilt Herne voor Hannover. De back-up voor Björn Linda wordt algemeen beschouwd als een jonge getalenteerde doelman. Indians coach Lenny Soccio: ‘We hebben twee geweldige jongens in huis gehaald waaraan we veel plezier gaan beleven. Ze vullen elkaar goed aan en vormen een heel sterk paar.’

CROCODILES VINDT BACK-UP DOELMAN

Kai Kristian is de onbetwist nummer 1 in het doel bij Hamburg Crocodiles. De 29-jarige sluitpost kwam in 36 optredens tot 22 zeges en een goals against average van 2,72. Daarmee bezette hij plaats 5 op de goalieranglijst in de Oberliga Nord. Met Niklas Zoschke heeft de ploeg uit de Hanzenstad nu een volwaardige stand-in voor Kristian onder contract genomen.

Op basis van een Förderlizenz (Lausitzer Füchse (DEL2)) kwam Zoschke sinds 2018 al uit voor de Crocos, maar nu heeft zijn dienstverband een permanent karakter gekregen. De 23-jarige keeper groeide op in Berlijn en stapte in 2017 over naar de equipe uit Weißwasser. ‘Niklas heeft ons overtuigd van zijn kunnen’, licht Sven Gösch de komst van Zotschke toe. ‘Samen met Kai vormt hij in onze ogen het sterkste goalie-tandem in de Oberliga Nord.’ Op zondag 27 oktober verloor Zoschke met zijn ploeg na verlenging met 5-4 in Tilburg. Max Hermens verschalkte hem na 27 seconden in de extra tijd.

WEYRAUCH VERLENGT IN HANNOVER

Ondanks verschillende aanbiedingen uit de DEL2 blijft Thore Weyrauch nog minimaal een seizoen trouw aan Hannover Indians. De 21-jarige center, in 2018 rookie of the year in de Oberliga Nord, was afgelopen ijshockeyjaargang één van de steunpilaren in het team van de nummer 4 van vorig seizoen. ‘Wat is er mooier voor een jonge ijshockeyer zoals ik om wekelijks voor 3000 ijshockeygekke fans te spelen? Dat vind je nergens anders in Duitsland’, aldus Weyrauch.

Ook de technisch verantwoordelijken in Hannover zijn verheugd over de contractverlenging van de centrumaanvaller, die vorig seizoen samen met Arnoldas Bosas en Chad Niddery de tweede aanvalslijn am Pferdeturm vormde. ‘Met zijn fysiek is Thore een enorm belangrijke schakel in ons team. Ik ben dan ook heel blij dat hij nog een jaar voor ons gekozen heeft’, luidde het veelzeggende commentaar van Lenny Soccio.

DRIE OUDE BEKENDEN TERUG IN ESSEN

Aan de hand van de nieuwe voorzitter (Thomas Böttcher) en nieuwe coach (Frank Petrozza) is men bij Moskitos Essen begonnen aan de wederopbouw. Deze maand wil men spijkers met koppen slaan wat betreft de samenstelling van de selectie waarmee de 49-jarige Duits-Canadese oefenmeester Essen weer terug moet brengen naar de (sub)top van de Oberliga Nord.

Drie belangrijke bouwstenen voor het fundament kondigden dit weekend hun langere verblijf am Westbahnhof aan. Zo tekenden Moskitos-topscorer van afgelopen jaar, Enrico Saccomani, voor twee seizoenen én André Huebscher en Toni Lamers voor één jaar bij. ‘Op basis van hun goede prestaties in het afgelopen seizoen hebben ze alle drie een nieuwe verbintenis verdiend’, aldus Petrozza.