Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 27

Als dit en als dat…

Als telt niet in topsport, maar toch…Als er geen dodelijke longziekte zou zijn, stond vanavond het tweede halve finaleduel in de Oberliga play-offs op het programma. En als Tilburg Trappers….Ach, vergeet het ook maar. Hoogste tijd voor weer een Tuesday’s round-up.

Met in deze editie aandacht voor een virtuele summer game in Leipzig en Halle, de corona ondersteuningsactie van Sprade TV, een 1 april grap in Erfurt en het vertrek van Uli Egen uit Duisburg.

VIRTUELE SUMMER GAME

EXA IceFighters Leipzig en Saale Bulls Halle…twee ijshockeyclubs met een jarenlange rivaliteit. De een gunt de ander niets. Maar nu, in tijden van het coronavirus COVID-19 hebben beide Oberliga Nord teams een gezamenlijk belang: de crisis overleven. Zodat in de toekomst de derby’s blijven bestaan. Dus benaderde IceFighters voorzitter André Krüll zijn collega Daniel Mischner van Halle en kwam men tot de eerste virtuele summer game tussen beide ploegen.

Het duel vindt plaats in een virtueel openluchtstadion dat plaats biedt aan 30.000 toeschouwers. Zowel Halle als Leipzig krijgt 15.000 kaarten. De uitdaging is simpel: wie de meeste tickets verkoopt, wint de tweestrijd. Deadline voor de kaartverkoop is paasmaandag 13 april om 15.00 uur

De beide voorzitters zijn nog twee weddenschappen met elkaar aangegaan. De verliezer van de virtuele summer game zal de eerstkomende echte derby in het supportersvak van de tegenstander bekijken. Ook gaan Krüll en Mischner op zoek naar een ‘Game Day Presenter’. Vindt Mischner de hoogstbiedende sponsor dan stapt Krüll bij de eerstvolgende tweestrijd in het pak van de Bulls Mascotte. Wint André Krüll de weddenschap dan zijn de rollen omgekeerd.

SPRADE TV

Moeilijke tijden vragen om cohesie, trouw en loyaliteit’, schreef Sprade TV op zijn website. Het betaalde Duitse internetplatform zet dit kracht bij met een campagne waarbij alle vrienden, toeschouwers of gewone ijshockeyfans de mogelijkheid krijgen om hun favoriete team financieel te ondersteunen. Geregistreerde gebruikers kunnen op de website van Sprade TV hun team en een bedrag selecteren en zo financiële ondersteuning bieden aan hun geliefde vereniging.

Onder diegenen die een bedrag van minimaal 20 euro aan steun kiezen, verloot Sprade TV 20 keer een voucher om in het nieuwe seizoen een uitzending gratis te bekijken. Tweemaal per week (dinsdag en vrijdag) komt Sprade TV met een update van de actie via hun Facebook-pagina en Instagram-account. De ondersteuningscampagne eindigt op 30 april 2020. De totale opbrengst staat momenteel op € 7.280,-. Donaties aan Tilburg Trappers zijn tot op heden nog niet gedaan.

1 APRIL

Vorige week woensdag was het 1 april. Normaal gesproken de dag van de humor. Maar in deze vreemde, rare coronatijd werden veel grappen geannuleerd omdat grappen maken als lastiger wordt ervaren, zo blijkt. Al waren ze bij TecArt BlackDragons Erfurt juist wel toe aan wat lolligheid.

‘Sensation – Moritz Seider kehrt zu seinen Wurzeln zurück!, kopte men in dikke vette letters op de clubwebsite. ‘Het nieuwe seizoen kan voor onze Zwarte Draken niet beter beginnen’, gaat men verder. Het pijnlijk gemiste grote talent, vorig jaar als zesde overall gedraft door Detroit Red Wings (NHL) keert terug naar Erfurt. Hij verlangt niet alleen naar de kathedraal en de tuinbonen, maar ook naar onze geliefde aardappelhal! Na korte en gemakkelijke onderhandelingen kon Erfurt de 18-jarige verdediger overnemen van de elfvoudig Stanley Cup winnaar.

ULI EGEN NAAR LUIK

Coach Uli Egen verruilt de Oberliga Nord voor de BeNe League. De 63-jarige voormalig Duits international was afgelopen seizoen werkzaam als coach in Duisburg, maar zal met ingang van de komende ijshockeyjaargang de technisch eindverantwoordelijke zijn In Luik. De Bulldogs namen begin maart na vijf seizoenen afscheid van Paul Vincent.

‘De beslissing om uit de Jomizu Arena te vertrekken heeft niets met Duisburg te maken. Toen Ralf Pape in februari bekend maakte terug te treden, was het voor mij duidelijk dat ik mijn verblijf hier niet zou verlengen’, aldus Egen. ‘Luik is een club met veel potentie. Mijn voorganger heeft hier uitstekend werk gedaan. Ik wil zijn werk voortzetten en de club verder uitbouwen.’