Terug naar Nieuws

Tuesday’s Round-up – editie 23

It’s the most wonderful time of the year

Na 1092 wedstrijden in het reguliere seizoen staat de mooiste tijd van het ijshockeyjaar weer voor de deur. Vrijdagavond trappen Tilburg Trappers en Selber Wölfe (aanvang 20.00 uur) af voor de eerste van maximaal vijf onderlinge play-off duels.

In de Tuesday’s round-up van deze week aandacht voor de zeven andere series in de Oberliga postseason. Aan voorspellingen wagen we ons niet. Play-off ijshockey kent immers zijn eigen regels en wetten. And doesn’t everybody love the Cinderella story?

TILBURG VS SELB

Voor de derde keer sinds 2017 zijn beide ploegen na respectievelijk 44 wedstrijden (Tilburg Trappers) en 50 duels (Selber Wölfe) in het reguliere seizoen tot elkaar veroordeeld. In een artikel in de Frankepost spreekt men van ‘eine Herkulesaufgabe’ voor de nummer 8 uit de Oberliga Süd. Desondanks overheerste een gevoel van opluchting nadat men zich voor de negende keer in de laatste tien jaar kwalificeerde voor de play-offs. ‘In ieder geval hebben we geen druk tegen Tilburg’, tekende de krant op uit de mond van tweede voorzitter Thomas Manzei.

Morgen een terugblik op de play-off series van Tilburg Trappers tegen de Selber Wölfe in de seizoenen 2016-2017 en 2018-2019.

HERNER EV VS EV FÜSSEN

In de laatste thuiswedstrijd voor de play-offs kreeg de nummer 2 uit de Oberliga Nord een bittere pil te slikken. Forward Marcus Marsall scheurde in het duel tegen Hannover Scorpions zijn kruisband. Voor hem is het seizoen voorbij. ‘We zullen ‘Marsi’ zoveel mogelijk ondersteunen. Hij is en blijft een belangrijk onderdeel van het team. We kunnen niet onze kop in het zand steken. Andere jongens zullen moeten opstaan om het gemis van Marcus op te vangen’, aldus HEV-coach Danny Albrecht.

HAMBURG CROCODILES VS EC PEITING

Kai Kristian blijft nog ten minste twee seizoenen de man tussen de palen bij Hamburg Crocodiles. De 29-jarige sluitpost verdedigt sinds 2016 het doel van de ploeg uit de Hanzestad. In 36 optredens kwam Kristian tot een goals against average van 2,72. Daarmee bezet hij plaats 5 op de goalieranglijst in de Oberliga Nord. Voor de Croco’s is het te hopen dat Kristian zijn vorm vast houdt tegen het Peiting van oud-Trapper Nardo Nagtzaam.

HANNOVER INDIANS VS STARBULLS ROSENHEIM

Twee seizoenen geleden stonden beide ploegen ook tegenover elkaar in de eerste ronde van de play-offs, maar had Rosenheim thuisvoordeel. Nu lijken de sterren het gunstigst te staan voor Hannover Indians. De ploeg van Lenny Soccio verloor alleen thuis van Tilburg en Hamburg sinds de jaarwisseling, terwijl Rosenheim vier van de laatste vijf wedstrijden verloor.

DEGGENDORFER SC VS EXA ICEFIGHTERS LEIPZIG

Deze zomer keerde Thomas Greilinger na elf seizoenen DEL (Ingolstadt) terug naar zijn geboortegrond, Deggendorf. 285 goals en 643 punten verzamelde hij in 834 duels op het hoogste niveau. De aanwezigheid van de 38-jarige right winger maakt de finalist van twee jaar geleden torenhoog favoriet in de serie met EXA Icefighters Leipzig. Met 80 punten eindigde Greilinger op de vierde plaats van de topscorerslijst in de Oberliga Süd, maar hij deed dit is slechts 35 ontmoetingen.

SC RIESSERSEE VS HANNOVER SCORPIONS 

Aan de nieuwbakken coach van de Schorpioenen, Tobias Stolikowski, de schone taak om het ‘sizzling hotte’ Riessersee een halt toe te roepen. De laatste nederlaag van de ploeg uit Garmisch Partenkirchen dateert van zondag 2 februari (3-2 uit bij Rosenheim). Sindsdien won de equipe van oefenmeester George Kink 10 wedstrijden op rij. De Fin Eetu-Ville Arkiomaa verzamelde in deze periode 3 goals en 9 assists.

ECDC MEMMINGEN INDIANS VS SAALE BULLS HALLE

Na afloop van de zondagavondduels van Memmngen en Halle was het contrast immens groot. Aan de ene kant de teleurstelling en onbegrip aan Indians kant. Aan de andere zijde de vreugde, blijdschap en vrolijkheid in de Hallense gelederen. Op de laatste speeldag van het reguliere seizoen verspeelde de ploeg van coach Sergej Waßmiller de koppositie. De uitwedstrijd tegen EV Füssen, gespeeld in Memmingen vanwege de uitbraak van het coronavirus in Fussen, ging met 3-2 verloren.

Ruim 560 kilometer noordwestelijker was de stemming een stuk beter. Na de 7-2 winst op vrijdagavond leek Halle in Essen op een derde duel af te stevenen. De thuisclub leidde na twee periodes met 4-2. Echter, via treffers van Michal Bezouska, Sergej Stas en Jannik Striepeke stapten die Mannschaft onder leiding van Ryan Foster alsnog als overwinnaar van het bevroren water.

EISBÄREN REGENSBURG VS FÜCHSE DUISBURG/ROSTOCK PIRANHAS

Noem het ‘het Max Kaltenhauser effect’, maar sinds de 38-jarige voormalig center het stokje op 22 november 2019 van Igor Pavlov overnam, won Regensburg liefst 26 van de daarna gespeelde 34 wedstrijden. Hij kreeg hulp van zijn drie geroutineerde aanvallers, Richard Divis (34 jaar en clubtopscorer met 77 punten), Peter Flache (38 jaar en goed voor 33 goals en 37 beslissende passes) en Nikola Gajovsky (32 jaar en 67 punten in 45 duels) en pakte op de slotdag met een 2-5 overwinning in Peiting de Oberliga Süd titel.

Vanavond wordt duidelijk wie de tegenstander van de IJsberen in de eerste ronde wordt als Duisburg en Rostock voor de derde keer in vijf dagen de strijd met elkaar aanbinden. Beide ploegen won hun thuiswedstrijd (3-2 vrijdag voor de Vossen, terwijl de Roofvissen zondag met 4-3 het duel in hun voordeel beslisten).