Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 21

TOETJE GLOORT REEDS AAN DE HORIZON

Na de blamerende 0-5 thuisnederlaag tegen Hannover Scorpions is het tijd voor de laatste twee duels voordat het toetje van het seizoen geserveerd wordt. Raymond van der Schuit is er zeker van dat Trappers zich van zijn beste kant zal laten zien: ‘Vrijdag tegen Hamburg staat er een ander Tilburg Trappers. Daar ben ik van overtuigd.’

Vierenveertig wedstrijden telde het vijfde reguliere Oberliga Nord seizoen voor de geelblauwe brigade. Vorige week dinsdag kroonde men zich voor de derde maal op rij tot Oberliga Nord Meister. De papieren titel is leuk, maar het grote doel voor de Tilburgers ligt eind april: de vierde Oberliga titel!

ANSEMS SPEELGERECHTIGD VOOR PLAY-OFFS

Omdat hij het plezier in het ijshockey miste keerde Roy Ansems op 9 januari vanuit de jeugd van Iserlohn terug op het oude nest. De aanvaller, geboren in het Brabantse dorp Lage Zwaluwe, begon op vierjarige leeftijd met ijshockey in Dordrecht. Vier jaar later maakte Roy (samen met zijn jongere broer en keeper Jowin) de overstap naar de Tilburgse jeugdopleiding.

Op 15-jarige leeftijd verkaste de beide broers naar Duitsland waar men de kleuren van Iserlohn Roosters ging verdedigen. Het 18-jarige talent kwam drie seizoenen uit in de Deutsche Nachwuchs Liga (DNL). in de met 4-3 verloren uitwedstrijd tegen Rostock Piranhas maakte Roy zijn debuut voor het Oberliga team van Trappers. Mocht het nodig zijn dan is de aanvaller ook speelgerechtigd voor Tilburg in de play-offs aangezien hij zijn ijshockeyopleiding in de Kruikenstad kreeg en in Iserlohn geen profcontract had.

LEGENDE NADERT AFSCHEID

Op 6-jarige leeftijd bond hij voor het eerst zijn schaatsen onder in de Erfurter Kartoffelhalle. Onder leiding van DDR ijshockeylegenden Walter Leinhos en Reinhard Karger leerde Marcel ‘Selly’ Weise hoe hij moest schaatsen en tegelijkertijd met de bevroren zwarte harde rubberen schijf moest omgaan. Aanstaande zondag komt er met een thuisbeurt tegen Hamburg Crocodiles na 528 wedstrijden en (tot nu toe) 123 doelpunten en 223 assists een einde aan zijn ijshockeyloopbaan.

Voor de Zwarte Draken gaat het seizoen als de spreekwoordelijke nachtkaars uit. In een zogenaamde zes punten-wedstrijd verloor de ploeg van coach Fred Carroll vrijdagavond van hun directe concurrent in de strijd om het laatste ticket voor de pré-play-offs. Na de eerste periode leidde de ploeg uit Thüringen met 2-0, maar aan de hand(en) van het duo Enrico Saccomani en Veit Holzmann (5 van de 6 Essense doelpunten) bogen de Muggen de achterstand om naar een 6-3 zege.

BACEK EN HEIN BLIJVEN

Hannover Indians maakte deze week bekend dat de verbintenissen met Igor Bacek en Robby Hein zijn verlengd. De huidige ijshockeyjaargang leek op zondag 15 december 2019 vroegtijdig tot een einde te komen voor de 33-jarige Slowaak. Na een roekeloze check van Patrick Schmid verliet Bacek in een spijkerharde Hannover derby na drie minuten in het middenstuk het ijs. In eerste instantie werd gevreesd voor een hersenbloeding, maar dit bleek gelukkig niet het geval. Een gebroken kaak en hersenschudding luidde de diagnose na onderzoek in het ziekenhuis. Als gevolg van een operatie miste Bacek 7 wedstrijden, maar op 10 januari 2020 tegen Essen keerde Bacek terug op het bevroren water. En passant assisteerde hij op de game winning goal van Arnoldas Bosas.

Ook Robby Hein zette zijn handtekening onder een nieuw contract am Pferdeturm. Met het verlengen van de samenwerking spreekt Hannover groot vertrouwen uit in de 31-jarige forward. Vanwege een slepende heupblessure kwam Hein slechts 10 duels voor de Indians in actie. Uiteindelijk werd besloten tot een operatie waardoor de aanvaller dit seizoen niet meer in actie zal komen.

WEER SELB?

Officieel wordt pas zondag 8 maart bekend wie de opponent van Tilburg Trappers in de eerste ronde van de play-offs wordt. Toch wijst alles erop dat de Oberliga Nord Meister voor de derde keer in vijf jaar een (maximaal) best-of-5 serie met Selber Wölfe gaat uitvechten. Dankzij drie powerplaygoals versloeg de ploeg van coach Herbert Hohenberger eerste achtervolger Lindau Islanders met 5-1. Selb koestert vier speeldagen voor het einde van de Meisterrunde een voorsprong van 5 punten op Blue Devils Weiden en 7 punten op Lindau Islanders.

Vorig seizoen bonden Tilburg en Selb in de kwartfinale de strijd met elkaar aan. Trappers won met 3-0. In 2016-2017 speelden beide ploegen de misschien wel mooiste en spannendste play-off serie van Trappers sinds zijn intrede in de Oberliga. De openingswedstrijd ging na verlenging naar de Wölfe (3-2), maar hierna won de drievoudig Oberliga Meister de drie daaropvolgende ontmoetingen (4-2, 2-4 en 7-2).

HAMBURG UIT, LEIPZIG THUIS

Komend weekend wachten met Hamburg Crocodiles en EXA Icefighters Leipzig twee zware opgaven voor Tilburg Trappers. Vooral vrijdagavond (aanvang 20.00 uur) in Eisland Farmsen zullen de manschappen van Bo Subr stevig aan de bak moeten. De nummer 3 in de Oberliga Nord versloeg Trappers in de eerdere confrontatie in de Hanzenstad met 4-2.

Op de slotdag van het reguliere seizoen is EXA Icefighters Leipzig te gast in IJssportcentrum Stappegoor voor een matinee wedstrijd (aanvang 15.00 uur). Ondanks zeven overwinningen in de laatste acht duels is de ploeg van coach Sven Gerike nog altijd niet zeker van thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs. Uit de resterende twee ontmoetingen (Rostock thuis en Trappers uit) moeten tenminste 5 punten worden gehaald om Hannover Indians achter zich te houden.