Terug naar Nieuws

TRAPPERS TREFT PEITING IN EERSTE RONDE PLAY-OFFS

Tilburg Trappers speelt in de eerste ronde van de play-offs tegen EC Peiting. Het eerste duel vindt vrijdag 17 maart (aanvang 20.00 uur) in het IJssportcentrum Tilburg  plaats.

Het wordt de zevende keer dat de blauwgele brigade acte de présence geeft tijdens het toetje na afloop van het reguliere seizoen. Enkel in 2019-2020 kwam Trappers niet uit in de play-offs. In verband met de grootschalige uitbraak van het coronavirus besloot de Duitse IJshockeybond (DEB) om alle play-off duels van de kalender te halen en het Oberliga seizoen per direct te beëindigen.

REPRISE

Het is voor de vijfde keer sinds de Tilburgse entree in de Oberliga dat de ploegen uit de Noordelijke – en Zuidelijke divisie elkaar in de openingsronde van de postseason bestrijden. Tot op de slotdag moest Trappers wachten wie de opponent in de eerste ronde van de play-offs zou worden. Dankzij een 6-1 overwinning op HC Landsberg Riverkings en een overtime nederlaag van Memmingen tegen Deggendorf legde Peiting, 750 km verwijderd van Tilburg, beslag op de zesde plaats in de Oberliga Süd.

Het betekent een weerzien met de club waarmee Tilburg in zijn Oberliga debuutjaar streed om een finaleplaats. Het werd een best-of-5 serie om van te watertanden. Beide teams wonnen hun twee thuiswedstrijden en dus was een allesbeslissend vijfde duel noodzakelijk. Na 64 minuten en 31 seconden zenuwslopend en zinderend ijshockey was het captain Diederick Hagemeijer die op aangeven van Kyle Just het IJssportcentrum Tilburg liet ontploffen (2-1).

Het volledige speelschema van de eerste ronde is als volgt:
Vrijdag 17 maart, 20.00 uur, Tilburg Trappers – EC Peiting
Zondag 19 maart, 18.00 uur, EC Peiting – Tilburg Trappers
Dinsdag 21 maart, 20.00 uur, Tilburg Trappers – EC Peiting

Vrijdag 24 maart, 19.30 uur, EC Peiting – Tilburg Trappers*
Zondag 26 maart, 18.00 uur, Tilburg Trappers – EC Peiting*
* = indien noodzakelijk