Terug naar Nieuws

Trappers ontvangt Oberliga licentie

Het vertrouwen van de Duitse IJshockey Bond (DEB) in Tilburg Trappers is groot. De formatie rondom captain Mickey Bastings ontving samen met 13 andere Oberliga Nord clubs de licentie voor het komende Oberliga seizoen.

De licentiecommissie van de DEB is uiterst tevreden dat alle clubs voldoen aan de door de Bond opgestelde licentie-eisen. ‘De verenigingen verdienen alle lof hoe ze zich door de coronapandemie hebben geworsteld. Ondanks de uiterst lastige omstandigheden is de Liga verder geprofessionaliseerd. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst’, aldus Claus Gröbner, secretaris van de Duitse IJshockeybond.

MOSKITOS TERUG

Na een jaar afwezigheid keert Moskitos Essen terug in de Oberliga Nord. Vanwege het ontbreken van de financiële middelen kwamen de Muggen afgelopen jaar uit in de Regionalliga West. Ruud van Baast: ‘We zijn verheugd dat Essen weer opnieuw deelneemt aan de Oberliga. Wedstrijden tegen de Moskitos zijn altijd goed bezocht en voor de fans is het, gezien de korte reisafstand, een mooie gelegenheid om eens een uitwedstrijd van Trappers te bezoeken.

Tilburg is 15-6-3 (winst-verlies-gelijk) in zijn 24 onderlinge ontmoetingen met de Moskitos. In eigen huis stapte men in acht van de elf wedstrijden als overwinnaar van het ijs, terwijl buiten de stadsgrenzen zeven zeges werden geboekt. De meest doelpuntrijke tweestrijd tussen beide teams vond plaats op vrijdag 11 december 2015. Via de periodestanden 3-0, 4-2 en 1-4 werd het uiteindelijk 8-6 in het voordeel van Trappers. De overall doelcijfers zijn: 89 vóór en 74 tegen.

COMPETITIESTART

Vijf dagen na de laatste oefenwedstrijd tegen Essen gaat het op vrijdag 24 september om het echie voor de ploeg van nieuwbakken hoofdcoach Dave Livingston. Net zoals afgelopen jaar werken de 14 teams in de Oberliga Nord een zogenaamde ‘Doppelrunde’ (52 competitieduels) af. Het speelschema wordt naar verwachting in de laatste week van juli bekend gemaakt.