Terug naar Nieuws

TRAPPERS OEFENT TEGEN KASSEL IN VOORBEREIDING

Tilburg Trappers heeft een nieuw oefenduel aan de voorbereidingscampagne kunnen toevoegen. De ploeg van coach Doug Mason ontvangt op 26 augustus in IJssportcentrum Tilburg om 19:00 uur Kassel Huskies.

De krachtmeting is een reprise van de confrontatie tussen beide ploegen in de aanloop naar de ijshockeyjaargang 2019-2020. In IJssportcentrum Tilburg werd Trappers in de openingsperiode volledig overrompeld door de uitploeg, 0-4. In het vervolg van de ontmoeting herstelde Trappers zichzelf wel, maar men kon niet voorkomen dat de ‘Sleehonden’ met een 0-6 zege van het ijs stapten.

VIERDE PLAATS
Na een vierde plaats in het reguliere seizoen volgde een vroegtijdige uitschakeling in de play-offs. EC Bad Nauheim bleek in zeven wedstrijden te sterk voor de equipe onder leiding van interim-coach Corey Neilson, die op 23 februari het stokje overnam van Tim Kehler. Een maand geleden presenteerde Kassel zijn nieuwe bench boss, oud-Tappers oefenmeester Bo Subr.

De 42-jarige Tsjech leidde Löwen Frankfurt naar het hoogste niveau, maar kreeg zelf geen nieuwe verbintenis aangeboden. De Huskies sloegen direct toe. ‘In onze ogen is Bo de ideale kandidaat om onze selectie te leiden. Hij heeft zowel in Tilburg als in Frankfurt bewezen dat hij een klasse trainer is’, aldus Kassels Geschäftsführer Joe Gibbs bij de aanstelling van Subr.

NIEUWELINGEN
Ondanks het verlies van de Noord-Amerikanen Brett Cameron (naar EV Landshut) en Mitch Wahl (Schwenninger Wild Wings) zijn de Huskies ook komend seizoen wederom een ploeg om rekening mee te houden. Zo volgde Löwen-captain Max Faber zijn coach richting Kassel. De 29-jarige was de afgelopen drie seizoenen de verdediger met de meeste punten in de DEL2.

Vorige week presenteerde de Huskies met Tim McGauley hun eerste van maximaal vier imports. De 26-jarige center maakte in 2020 de overstap vanuit Noord-Amerika naar Noorwegen. Na een seizoen Stjernen verkaste hij naar Oostenrijk (Innsbruck) waar hij in 47 duels goed was voor 19 treffers en 50 punten. Nu strijkt de Canadees uit Wilcox (Saskatchewan) in Kassel neer.