Terug naar Nieuws

TRAPPERS LEGT KAID OLIVER VAST

Tilburg Trappers heeft met Kaid Oliver een nieuwe aanvaller aangetrokken. De 23-jarige forward wordt in Tilburg de derde import naast zijn landgenoot Branden Gracel en de Fin Mikko Virtanen.

‘We zijn erg blij met de komst van Kaid’, aldus een opgetogen technisch manager René de Hondt. ‘Hij is een linkshandige aanvaller die sterk aan de puck is en fysiek zijn mannetje staat. Hij schaatst goed en is uitstekend in het nemen van face-offs. Een speler die aan ons wensenlijstje voldoet.

BRITISH COLUMBIA

Kaid Oliver werd 24 dagen na de eeuwwisseling geboren in White Rock in de Canadese provincie British Columbia. Vanwege het werk van zijn vader groeide de 1.83’ lange en 86 kilo zware aanvaller niet op in de voorstad van Vancouver. Hij kreeg zijn ijshockeyopleiding in de Amerikaanse staat Arizona waar hij aansloot bij de Arizona Bobcats. ‘I got a ton of ice time there and a lot of development. It just turned out really well,’ verklaarde hij in november 2017.

Nadien was Oliver actief in de Western Hockey League (WHL). In deze juniorenleague verdedigde hij vier seizoenen de kleuren van Victoria Royals, gevolgd door een jaar Edmonton Oil Kings. In 257 duels kwam de nieuwbakken Trapper tot 153 punten (68 goals en 85 assists).

EERSTE EUROPESE AVONTUUR

Na zijn juniorenperiode werd Kaid prof en maakte de overstap naar de East Coast Hockey League, waar hij onderdak vond bij de Iowa Heartlanders. Met 15 treffers en 50 punten in 70 wedstrijden kende Oliver een uitstekend ECHL-debuutjaar. Afgelopen seizoen droeg de aanvaller het shirt van Atlanta Gladiators. Gedurende deze periode scoorde hij 14 maal en stond 12 keer aan de basis van een doelpunt. Voor de 23-jarige Canadees wordt Tilburg zijn eerste Europese avontuur.

UPDATE: Kaid zal gaan spelen met het nummer #86