Terug naar Nieuws

Saale Bulls Halle vs. Tilburg Trappers (2-8)

Trappers breekt ban in Halle

Tilburg Trappers is er voor het eerst in geslaagd in de Sparkassen Eisdom een competitiewedstrijd van Saale Bulls te winnen. De voorafgaande vier competitie-ontmoetingen tussen beide ploegen in Halle wisten de Tilburg niet te winnen. Vrijdagavond werd het echter een klinkende 2-8 zege voor Trappers.

Na een goede trainingsweek arriveerde de formatie van coach Bo Subr met vertrouwen in de grootste stad van de deelstaat Saksen-Anhalt. In de opstelling waren Ivy van den Heuvel, Mickey Bastings en Kevin Bruijsten aan elkaar gekoppeld, net zoals Mitch Bruijsten, Nardo Nagtzaam en Brock Montgomery. Verder vormden Reno de Hondt, Danny Stempher en Parker Bowles een trio en hetzelfde gold voor Nick de Ruijter, Jonne de Bonth en Max Hermens

‘In onze hoofden speelde het geen rol dat we hier nog nooit eerder gewonnen hadden. Tot voor kort waren we ook in Duisburg nog nooit als overwinnaar van het ijs gestapt. Het is zaak rustig te blijven en ons eigen spel te blijven spelen. We hebben een uitstekende selectie en weten wat we kunnen. Dan kunnen overwinningen niet uitblijven’, klonk de inderdaad kalme stem van Mickey Bastings na afloop van Halle – Tilburg.

De wedstrijd had even tijd nodig om te ontbranden, maar eenmaal het geval was het genieten geblazen. De eerste mogelijkheid was voor de thuisclub via Max Spöttel, maar Ian Meierdres voorkwam een vroege achterstand. Daarna nam de regerend Oberliga kampioen het commando over met Kevin Bruijsten als stuurman. In zijn derde duel als Trapper wees de geboren Nijmegenaar met een hattrick in de openingsperiode zijn ploeg de weg. ‘Ivy en ik kennen elkaar natuurlijk door en door. We spelen al jaren samen. Wanneer je er dan een speler van het kaliber van Kevin bij krijgt, wordt het alleen maar makkelijker. Hij is zo gevaarlijk in de buurt van de goal’, aldus Bastings.

Gesteund door de ruime voorsprong liet Tilburg in het middenstuk het initiatief aan de nog ongeslagen Bulls. De manschappen onder leiding van Dave Rich bleken echter niet bij machte Trappers pijn te doen. En anders was er altijd Ian Meierdres nog. ‘Op beslissende momenten hield hij ons echt in de wedstrijd met enkele prima reddingen. Duitse ploegen geven immers nooit op’, complimenteerde Mickey zijn doelman.

Gaandeweg de derde periode vloeiden de krachten weg bij Halle. Het duel leek als een nachtkaars uit te gaan. Goals van Danny Stempher en Kilian van Gorp (zijn tweede van de avond) gaven de eerste Tilburgse zege in Halle nog meer glans. Zondag vervolgt Trappers de competitie met een thuisbeurt tegen Timmendorfer Strand. ‘Vorig jaar lieten we tegen de kleintjes nog wel eens punten liggen. Dat mag ons zondag niet gebeuren. Het is zaak vanaf het begin vol gas te geven en de punten in Tilburg te houden.’

Samenvatting

Persconferentie