Terug naar Nieuws

Trappers blijft onverminderd investeren in de jeugdopleiding

Talenten opleiden is nog altijd ons doel
De laatste tijd gaan er de wildste verhalen over de reden dat wij geen eredivisie team meer hebben.. Uitgangspunt van het eredivisie team is altijd een opleidingsteam geweest wat natuurlijk geld mag kosten maar waar wij spelers niet betalen. Opleiden om uiteindelijk in de Oberliga te spelen of misschien naar het buitenland zoals sommige talenten ook doen, is altijd ons doel geweest. Het team onder het Oberligateam moet het opleidingsteam zijn en in welke competitie we gaan spelen is dus meer afhankelijk van het aantal talenten en het niveau ervan.

U23 competitie mooi alternatief
Met de komst van een U23 competitie is er een alternatief voor de eredivisie ontstaan waar wij nu in mee gaan spelen. De jonge talenten die door gaan stromen vanuit de U17 kunnen daar prima terecht en klaar gestoomd worden voor de Oberliga. De spelers die nu vertrokken zijn hebben zelf deze keuze gemaakt en waren, op een enkeling na, niet in beeld voor het Oberligateam. Niet persé omdat ze niet het talent hebben, maar meer omdat sommige zelf kiezen om niet in de OL te spelen omdat je er nogal wat voor over moet hebben. De talenten die wel gebleven zijn,  zijn er onvoldoende in aantal om nu een eredivisie team te formeren. We investeren dus wel degelijk in de jeugd alleen kiezen we ervoor om niet kost wat kost een eredivisie team in leven te houden waar veel spelers geen interesse hebben om in de Oberliga te spelen of het talent niet hebben.

Nieuwe U regeling DEB
Bovendien is er een nieuwe regel vanuit de DEB dat we voortaan minimaal 5 U23 spelers op de wedstrijdsheet moeten hebben en daar kunnen we dan ook beter aan voldoen. Komt er dan nooit geen eredivisie team meer? Dat is lastig te zeggen. Wij kijken altijd naar de plek waar jonge talenten het best gedijen. Mochten we in de toekomst zoveel talent hebben dat we weer beter naar eredivisie kunnen gaan omdat dat beter is voor de opleiding, dan zullen we dat zeker doen. Overigens overwegen meer eredivisie teams om in de U23 te gaan spelen Die willen/kunnen  ook niet mee gaan doen aan een “betaalde” eredivisie, omdat het vaak voor hun ook het opleidingsteam is voor de Beneliga. Overigens snappen wij die andere teams wel. Voor hun is het immers hun topteam die ook commercieel gezien, inkomsten genereren. Het is ook geen verwijt aan deze clubs, maar het is logisch gevolg.

Nieuw hoofd jeugdopleiding
We blijven dus investeren in de jeugdopleiding en gaan er zelfs een extra impuls aan geven.  We staan op het punt een full time hoofd jeugdopleiding aan te nemen die alle jeugdteams gaat begeleiden, maar vooral onze jeugdtrainers en de topsportklastrainers op een hoger niveau te krijgen zodat de trainingen steeds beter worden. Dus een serieuze investering voor de hele jeugd en ook voor de continuïteit van de doorstroom van spelers op langere termijn. Dus wel investeren in de hele jeugdopleiding en begeleiding van jonge talenten maar niet kost wat kost meedoen aan een betaalde eredivisie .

Algemeen Bestuur en Technische Commissie Tilburg Trappers