Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. TecArt BlackDragons (6-3)

TRAPPERS ONDANKS DRIE TEGENTREFFERS MET SCHRIK VRIJ

Op voorhand leek Erfurt een behoorlijk makkelijke opgave voor Max Hermens en Tilburg Trappers. De koploper in de Oberliga Nord kwam echter bedrogen uit, maar won ondanks een lastige wedstrijd toch met 6-3.

Vanwege de absentie van de verdedigers Ryan Collier, Alexey Loginov, Floris van Elten, Jordy van Oorschot en aanvaller Wouter Sars moest coach Bo Subr improviseren. De Tsjechische oefenmeester haalde forward Jonne de Bonth een linie terug waardoor de Tilburgse achterhoede met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar piepjong was.

PLAY-OFFS

Officieel wordt pas over vijf weken bekend hoe het deelnemersveld aan de play-offs er uitziet, maar twaalf speelronden voor het einde zijn de namen al met potlood ingevuld. Tilburg, Hannover (2x), Essen, Halle en Herne beschikken over goede papieren om op zondagavond 3 maart de top-6 van de Oberliga Nord te vormen en zich zo voor het toetje van het reguliere seizoen te kwalificeren.

Vanwege de financiele problemen bij Hamburg Crocodiles is de ploeg uit de Hanzestad door de Duitse IJshockey Bond uitgesloten van deelname aan de play-offs. Hierdoor strijden Rostock, Leipzig, Duisburg en (Trappers tegenstander zondagmiddag) Erfurt om een zo goed mogelijke uitgangspositie voor de pré-play-offs.

‘We’ll probably finish in 10th place’, sprak Zwarte Draken coach Fred Carroll, die hoopt op een best-of-3 serie tegen EXA Icefighters Leipzig. ‘It’s a one and a half hour drive for both teams. Getting to Rostock will take us almost five hours. Playing Leipzig means a sell-out for them and for us too. Besides that there’s a good atmosphere between the fans of both teams.

KOGEL

De gasten, die met slechts 14 spelers waaronder twee goalies de 529 kilometer lange busreis naar Tilburg hadden ondernomen, toonde weinig ontzag voor de trotse koploper en startte voortvarend. Binnen 97 tellen resulteerde dit in de openingstreffer. Routinier Robin Sochan (41) vond het gaatje achter Ruud Leeuwesteijn (0-1). ‘You don’t want to go toe to toe with these guys. We did that in our last home game of 2018 against Hannover Scorpions. We were down 0-3 within 9 minutes’, verduidelijkte Carroll de defensieve aanpak van zijn ploeg.

Trappers had het duidelijk moeilijk met de slim spelende BlackDragons. En kwam de thuisploeg in de buurt van het vijandelijke doel dan kon de equipe uit de hoofdstad van de Duitse deelstaat Thüringen altijd rekenen op zijn goalie Philip Lehr. De 25-jarige sluitpost maakte deze zomer de overstap vanuit Duisburg en demonstreerde in het wederom uitverkochte IJssportcentrum Stappegoor waarom hij in het verleden in de DEL en DEL2 actief was. Liefst 17 keer moest Lehr in de eerste periode handelend optreden en enkel op een kogel vanaf de blauwe lijn van Giovanni Vogelaar moest hij het antwoord schuldig blijven.

LASTIGE MIDDAG

Ook na de dweil bleef Tilburg moeite houden met de verdedigende speelwijze en vertragingstechnieken van Erfurt. Een misverstand tussen Giovanni Vogelaar en Nardo Nagtzaam vormde de inleiding tot een hernieuwde Duitse voorsprong. Clubtopscorer Michal Vazan nam het cadeautje dankbaar in ontvangst en tekende in de vierentwintigste minuut voor de 1-2.

De tegentreffer maakte de opdracht voor de manschappen van Bo Subr zo mogelijk nog lastiger. ‘Het zijn vervelende potjes tegen dit soort ploegen. Zij hebben niets te verliezen en wij alles. Als je dan ook nog eens moeilijk tot scoren komt, beleef je een lastige middag’, analyseerde Max Hermens na afloop. Een fraai uitgespeelde goal van Mitch Bruijsten na voorbereidend werk van Nardo Nagtzaam en een door Brock Montgomery van richting veranderd schot van Jonne de Bonth zorgde er alsnog voor dat Trappers met een 3-2 voorsprong de kleedkamer kon opzoeken.

ZETJE

In het slotstuk vergaloppeerde Tilburg zich voor de derde keer in de Zwarte Draken. Maurice Keil onderschepte een pass van Jonne de Bonth in het neutrale vak en verraste Ruud Leeuwesteijn in de korte hoek (3-3). Een tiende verlenging voor de geelblauwe brigade deze ijshockeyjaargang dreigde totdat een overtreding (hooking) van Erfurt-aanvaller Reto Schüpping Trappers het zo vurig gewenste zetje in de rug gaf.

Uit de overtalsituatie sloeg Nick de Ruijter munt. De energieke winger veegde de rebound van een schot van Giovanni Vogelaar met de backhand binnen. ‘Nou, ik denk dat die straf wel echt goed uitkwam. Vaak krijgen we calls tegen dus dit was wel een meevaller’, aldus Max Hermens. Daarmee was het verzet van de gasten eindelijk gebroken. Mitch Bruijsten en Ivy van den Heuvel (empty netter) legden in de slotfase de 6-3 eindstand vast.

Man of the Match
Jonne de Bonth (Foto Brigitte Jansen)
Klik hier voor de samenvatting