Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Rostock Piranhas (5-1)

(Foto Arie Leeuwesteijn)

Trappers zonder kleerscheuren voorbij Rostock

Negentien duels gespeeld, drie goals, zeven assists en de laatste vijf wedstrijden slechts één twee minuten straf. Het zijn statistieken die je in eerste instantie bij een aanvaller zou verwachten. Maar ze horen bij Jordy Verkiel, en dat als verdediger. ‘Ik speel daar waar Bo (Subr) me nodig heeft. Al moet je me niet als keeper opstellen. Dat wordt geen succes.’

De pas 20-jarige Dordtenaar is de Haarlemmer olie in de selectie van de tweevoudig Oberliga Meister. Zondagmiddag acteerde Verkiel als leftwinger in een aanvalslijn met center Nardo Nagtzaam en rightwinger Brock Montgomery. Met zes punten had het drietal een groot aandeel in de eenentwintigste zege voor de koploper in de Oberliga Nord.

De thuisclub begon gedecideerd aan de ontmoeting en greep vanaf de openingsface-off direct het initiatief. Na iets meer dan vier minuten drukte Trappers het overwicht uit in een doelpunt. Bij een scrimmage voor het doel van Piranhas sluitpost Andreas Magg gaf Brock Montgomery het bevroren rubber het laatste zetje. Anderhalve minuut later was het wederom raak. Nu was Kevin Bruijsten het eindstation van een heerlijke vlot lopende combinatie met Mickey Bastings en Ivy van den Heuvel (2-0).

Rostock hapte regelmatig naar adem en had niets in te brengen. Toch brachten de manschappen van coach Ken Latta zich vlak voor de eerste dweil terug in de wedstrijd. Arthur Lemmer liet met een fraai diagonaal schot Trappers goalie Ruud Leeuwesteijn kansloos.

Waar de nummer elf uit de Oberliga Nord in de eerste twintig minuten nog een speelbal vormde voor Tilburg was daarvan in het tweede bedrijf geen sprake meer. De Duitsers maakten het de thuisclub bij tijd en wijlen behoorlijk lastig. Trappers mocht zich bij doelman Ruud Leeuwesteijn bedanken dat de gelijkmaker van de Piranhas uitbleef. Een knokpartij na een harde, maar faire check van Ryan Collier op Rostock forward Constantin Koopmann zorgde voor nieuw Tilburgs elan. 43 seconden voor het einde van de periode verschafte Kevin Bruijsten Trappers meer lucht door zijn eigen rebound binnen te tikken.

Na de tweede treffer van de middag van Brock Montgomery verdween bij Rostock het geloof in een stunt als sneeuw voor de zon. Zeker toen Jordy Verkiel de score naar 5-1 tilde. ‘Ik had wel mazzel met die goal. Mijn bedoeling was om de puck rechtsboven te schieten, maar hij eindigde rechtsonder’, lachte de alleskunner na afloop zijn tanden bloot.

Waar de wedstrijd als een nachtkaars leek uit te gaan, sloeg de vlam in de slotminuten alsnog in de pan. Piranhas captain Tomas Kurka zocht opzichtig de confrontatie met Nardo Nagtzaam. Na een bezoek aan de strafbank kwam de ervaren Tsjech opnieuw verhaal halen bij de Trappers center en liepen de beide spelersbanken leeg. ‘Er sprongen een aantal Duitsers over de boarding het ijs op. Dan kunnen wij niet lijdzaam toezien wat er gebeurt. Zeker niet in onze eigen hal’, keek Verkiel terug op de hectische slotfase.

Man of the Match
Ruud Leeuwesteijn (Foto Brigitte Jansen)
Samenvatting i13 Media