Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Rostock Piranhas

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Rostock Piranhas

Licht uit, spot aan! Want… het seizoen is áán!! Met niets anders dan het kampioenschap als einddoel, begint Tilburg Trappers vandaag aan het nieuwe seizoen Oberliga. Dan treft Trappers de eerste tegenstander van deze nieuwe ijshockeyjaargang in eigen huis: Rostock Piranhas.

PRE SEASON

Ter voorbereiding speelde Trappers maar liefst zeven oefenwedstrijden afgelopen maand. En zes keer met een positief eindresultaat. “We gaan er dit seizoen weer helemaal voor! De resultaten van het pre season heeft laten zien hoe we gaan spelen dit jaar,” zie Diego Hofland in gesprek met Brabants Dagblad deze week. De aanvaller zegt namens het team dat ze er echt klaar voor zijn.

WISSELEND RESULTAAT

Is Rostock Piranhas er klaar voor? Hun pre-season heeft wisselende resultaten opgeleverd. Van de zeven oefenwedstrijden, verloren ze er vier. Twee keer van Eispiraten Crimmitschau (DEL2), maar ook thuis van competitiegenoten IceFighters Leipzig en Black Dragons Erfurt. Gek genoeg verloren ze de thuiswedstrijden van hun Oberligategenstanders, terwijl ze in de return uitwedstrijden juist wel wonnen van Erfurt en Leipzig.

JACK COMBS

De speler om voor op te passen bij Rostock is de 33-jarige Jack Combs. De Amerikaan brengt een bak ervaring met zich mee. Hij speelde 220 ECHL-wedstrijden, waar hij 278 punten behaalde (132 goals en 146 assists), en 165 AHL-games. Zijn eerste stop in Duitsland was in 2016 toen hij in Bremerhaven voor de Fischtown Pinguins (DEL) het ijs betrad en daar de meeste goals in de hoofdronde maakte (27 stuks). Daarna verhuisde de ‘Torjäger’ naar Iserlohn Roosters (DEL), waar hij ook succesvol was met 34 punten. Afgelopen seizoen stond Combs onder contract bij de Roemeense kampioen SC Csíkszereda, waar hij door de hele competitie uitgeroepen werd tot aanvaller van het jaar.

BIJZIJN IS MEEMAKEN

“GOOOOOOOAAAAAL TILBURG TRAPPERS!!!” galmt door de ijshal. Een geluid dat intens gemist is vorig seizoen: geen publiek is geen omroeper. Maar met de versoepeling van de coronamaatregelen mag Trappers de hal weer uitverkopen! En dat valt samen met de start van het nieuwe ijshockeyseizoen. Perfecte timing dus!

Bijzijn is meemaken en het goede nieuws is dat er nog kaarten beschikbaar zijn! Koop dus snel je tickets op de site van Tilburg Trappers en juich met elke goal, samen met de vele andere supporters, de spelers en natuurlijk de omroeper. “DANKE! BITTE!”

De wedstrijd begint vandaag om 15.00 uur. Let op! Toeschouwers dienen een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve coronatest te laten zien bij binnenkomst.