Terug naar Nieuws

TILBURG TRAPPERS VS KASSEL HUSKIES (1-2)

NEDERLAAG MET PERSPECTIEF VOOR TRAPPERS

Achteraf knaagde het besef dat er misschien meer in had gezeten tegen Kassel Huskies. De 1-2 nederlaag waarmee Tilburg Trappers zijn eerste oefenduel afsloot, was er een met perspectief.

Coach Doug Mason kon leven met de nipte verliespartij. ‘De uitslag van vanavond zegt mij niet zoveel, het ging mij vooral om de uitvoering. Die stemt me heel tevreden. Veel van waar we in de trainingen aandacht aan hebben besteed, zag je terug in de wedstrijd. Dat had ik niet verwacht tegen een ploeg, die vorig jaar vierde werd in de DEL2, al vier weken op het ijs staat en twee voorbereidingswedstrijden in de benen heeft.’

DUIDELIJKHEID

Twee weken heeft hij er nu op zitten als coach van Tilburg Trappers. De hand van de ervaren Nederlands-Canadees is sinds zijn entree in IJssportcentrum Stappegoor al zichtbaar. ‘Doug houdt van duidelijkheid. Je weet waar je aan toe bent bij hem. Dat merkte ik al bij het Nederlands team en dat is hier niet anders’, vertelde Alexey Loginov na afloop.

De Russische verdediger, die de afgelopen drie maanden benutte om familie, vrienden en kennissen in zijn vaderland te bezoeken, had uitgekeken naar de eerste krachtmeting na de uitschakeling in de kwartfinale van de play-offs tegen Memmingen Indians. ‘De competitie start over minder dan een maand. Ik heb er zin in. IJshockey blijft het leukste spel dat er bestaat.’

VIJF NIEUWELINGEN

Net zoals Trappers nummer 7 was ook het hondstrouwe Tilburgse legioen nieuwsgierig naar de prestaties van de blauwgele brigade. Liefst 1750 fans namen hun vertrouwde plekje op de tribune in en zagen, naast de vertrouwde namen, ook vijf nieuwe gezichten (goalie Cedrick Andree en de aanvallers Mikko Virtanen, Jacob Halleberg, Sean Richards en Connor Sills) in actie.

Laatstgenoemde liet zich bij zijn debuut in de Kruikenstad direct gelden. Niet alleen nam de 27-jarige Canadese power forward na een half uur de eerste Tilburgse treffer van het seizoen voor zijn rekening, maar vijf minuten later mocht Sills, na een pittig robbertje vechten met Huskies-aanvaller Hans Detsch, voortijdig naar de kleedkamer. Met zijn rake schuiver door de benen van Kassel sluitpost Gerald Kuhn maakte Trappers de vroege achterstand (doelpunt Darren Mieszkowski) ongedaan.

WEDSTRIJDFIT WORDEN

Lang leek de tweestrijd op een verlenging uit te draaien, maar een 5-minuten tijdstraf tegen Wouter Sars vanwege boarding deed de thuisploeg alsnog de das om. Tomas Sykora veranderde een messcherpe pass van Joel Keussen zoveel van richting dat Cedrick Andree, die halverwege de wedstrijd Ruud Leeuwesteijn was komen vervangen, volstrekt kansloos was (1-2).

‘Conditioneel staan we er goed voor. Het is nu zaak om wedstrijdfit te worden’, gaf de nieuwe bench boss in Tilburg een inkijkje in waar de komende tijd de focus op komt te liggen. ‘Ik heb voldoende positieve aanknopingspunten gezien vanavond. Wanneer we daarop voortborduren zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet.’

Man of the Match

Mikko Virtanen | Foto: Romy Mullens
Wedstrijdsheet