Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions (6-0)

Foto Arie Leeuwesteijn

 

Trappers naar finale Oberliga

Tilburg Trappers heeft de hoop op een three-peat van het Oberliga kampioenschap levend gehouden. In een stijf uitverkocht en kolkend IJssportcentrum Stappegoor won de equipe van coach Bo Subr het vijfde en beslissende play-off duel tegen Hannover Scorpions met de overtuigende score van 6-0.  In de finale, die vrijdag 13 april (aanvang 20.00 uur) in Tilburg begint, ontmoet Trappers de kampioen van de Oberliga Süd, Deggendorfer SC.

Awesome

“It was awesome!” riep een enthousiaste Parker Bowles na de wedstrijd. Bowles, net van het ijs af na de 6-0 overwinning, liep over van trots. Met een hoofdbeweging naar de kleedkamer, waar duidelijk een feestje werd gevierd, voegde de Canadees er nog aan toe “I’m really proud of everyone in that room tonight. It was a heck of an effort and we’re excited!” Dat de game inderdaad ‘excited’ was, bleek al binnen de eerste paar speelminuten van de eerste periode. Ondanks dat er de eerste twintig minuten geen goal gemaakt werd, was de spanning te snijden. Trappers zette de boys uit Hannover meteen onder druk. De Scorpions kwamen, op enkele break-outs na, nagenoeg niet van hun eigen helft. Trappers bleef schoten lossen op goalie Björn Linda.

Kat-en-muisspel

In de tweede periode was er duidelijk sprake van ‘gas erop’! Het leek wel powerplay voor Tilburg; de puck werd makkelijk rondgespeeld voor de goal van Linda. Na twee minuten maakte Kevin Bruijsten een einde aan het kat-en-muisspel en scoorde de eerste goal van vanavond. Een zucht van verlichting ging hoorbaar door de ijshal: Trappers stond op voorsprong! Bowles over Hannover Scorpions: “A lot of credit to that team, they worked hard. And their goalie really played well this series. We were lucky enough to get a couple of pucks passed him tonight; and the boys kind of kept rolling off that!”

Thuisvoordeel

Het was inderdaad alsof die eerste goal iets los maakte bij Trappers, want een kwartier erna volgde nog drie goals in alles bij elkaar 80 seconden tijd: Mitch Bruijsten haalde uit, belandde op zijn rug, maar de puck zat erin! Een kleine minuut later was Linda er nog op tijd bij na een schot van Giovanni Vogelaar, maar in de rebound wist Parker Bowles de puck alsnog langszij de goal in te werken. Nog eens dertig seconden later, de stadionspeaker was nog maar net klaar met het scanderen van Bowles’ naam, maakte Mitch Bruijsten zijn tweede goal van vanavond en bracht hij de stand op een comfortabele 4-0.
Coach Bo Subr: “Our guys played well tonight. We also played well defensively. I think the home advantage was very important. If we had to play this game over there, it would have been a huge difference.”

Powerplay

De derde periode begon met een powerplay voor Hannover Scorpions; Reno de Hondt moest nog een straf van vier minuten uitzitten wegens high sticking. Ondanks de ‘man meer’-situatie, was er van dreiging van Hannover geen sprake. Trappers bleef de druk opvoeren en na een safe van Linda na een schot van Nardo Nagtzaam, kon de Nijmegenaar zijn puck er alsnog inschieten: 5-0. Was dit hetzelfde Hannover Scorpions? Vijf minuten voor het einde van de laatste periode mocht ook Brock Montgomery nog raakschieten: hij bracht de eindscore op 6-0 voor Tilburg Trappers. “We love our fans, they’re huge for us. Definitely getting that extra boost from them was huge tonight and we kind of just rolled that wave and got a few passed in the net and yeah… it was an awesome night!” aldus een tevreden Parker Bowles.

Man of the Match
Ian Meierdres (Foto Brigitte Jansen)
Samenvatting