Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Blue Devils Weiden (5-2)

Bring out the brooms

Tilburg Trappers heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van play-offs in de Oberliga. De Tilburgers verzekerden zich van een plek in de volgende ronde door Blue Devils Weiden met 5-2 terug te wijzen. Trappers won daarmee de best-of-five serie met 3-0.

Met Tilburg kreeg het derde duel (en de serie) in de Kruikenstad de winnaar die het verdiende. ‘Als je drie wedstrijden wint, ga je terecht door naar de volgende ronde’, trapte Ivy van den Heuvel een open deur in. ‘De breedte van onze selectie maakte het verschil. Bij ons kan elke lijn de tegenstander pijn doen. Die luxe hadden zij niet. Als een lijn het een avond niet heeft, nemen de andere lijnen het moeiteloos over.’

Startblokken

Voor aanvang van de derde ontmoeting in de achtste finale leek het geloof in een goede afloop al verdwenen bij de ploeg en fans uit Weiden. Met slechts zestien spelers, waaronder twee goalies, is het lastig kersen eten tegen de tweevoudig Oberliga Meister. Waar vrijdagavond bij de eerste wedstrijd in de best-of-five serie het uitvak nagenoeg uitverkocht was, konden de Devils vanavond ‘slechts’ rekenen op de steun van een handvol supporters.

De thuisclub nam na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Eric Daniels meteen de touwtjes in handen en had in de eerste twintig minuten vrijwel niets te duchten van het toch voor zijn laatste kans vechtende Weiden. Het agressieve forechecken, het hoge tempo en dominante aanvalsspel van Trappers resulteerden in vele mogelijkheden en kansen. Het enige dat de thuisploeg zich mocht aanrekenen was dat het slechts twee van de talrijke mogelijkheden verzilverden.

Parker Bowles reed na 30 seconden achter het doel van Johannes Wiedemann door en verraste de Devils goalie in de korte hoek (1-0). Het blauwgele legioen in het nagenoeg uitverkochte IJssportcentrum Stappegoor ging er eens goed voor zitten. Toch duurde het tot de achttiende minuut alvorens Trappers op 2-0 kwam. Met een man minder op het ijs bediende Parker Bowles zijn lijngenoot Danny Stempher op maat. De center schoot fraai binnen.

Duitse comeback

In het middenstuk bleef het spelbeeld onveranderd. Trappers deelde de lakens uit en de nummer acht uit de Oberliga Süd was niet bij machte het Tilburg lastig te maken. Via treffers van Kevin Bruijsten en Ivy van den Heuvel liep de thuisclub verder weg bij zijn Duitse opponent en leek het duel gespeeld.

Met Duitsers weet je het echter nooit. Geholpen door een frommelgoal van Vitali Stahle kregen de bezoekers weer hoop. De anschlusstreffer zorgde voor nieuw elan bij de Devils. Met enkele prima stops toonde Ian Meierdres in deze fase zijn klasse. ‘Ik kreeg het nog druk in de derde periode. Daar had ik niet meer op gerekend om eerlijk te zijn. Gelukkig viel die 4-2 pas laat’, verklaarde de Tilburgse doelman na afloop. Twee minuten voor het einde van de derde periode ontnam Max Hermens de gasten het laatste sprankje hoop op een verlenging van de best-of-five serie.

Verbetering

Ondanks de clean sweep was er in de Tilburgse kleedkamer het besef dat het beter kan en moet. ‘We moeten elke ronde meer van onszelf vragen. De oppositie wordt sterker. Toch blijft het vertrouwen onverminderd groot mits we ons eigen spelletje blijven spelen’, beschouwt Ivy van den Heuvel na. Giovanni Vogelaar herkent zich in de woorden van zijn captain. ‘We weten dat we het kunnen. Dat hebben we de afgelopen jaren wel bewezen.’

Met een goal en drie helpers kon de rechtshandige verdediger terugkijken op een prima eerste ronde van de play-offs. ‘Vanavond was het iets minder, maar in de eerste twee ontmoetingen kwam ik goed uit de verf. Dat geeft vertrouwen voor de rest van de play-offs.’

Kaartverkoop

Waar Trappers zich kwalificeerde voor de volgende ronde, is in andere series nog niets beslist. Met het verlies van Eisbären Regensburg in Halle en de winst van Sonthofen in Leipzig ligt alles nog open. Desondanks is de kaartverkoop voor de kwartfinale gestart. Seizoenkaarthouders kunnen met 25 procent korting hun eigen plaats kopen voor het eerste (woensdag 21 maart, aanvang 20.00 uur) en derde duel (zondag 25 maart, aanvang 15:00 uur) in de best-of-five serie. Tevens is de vrije verkoop gestart.

Man of the Match
Ivy van den Heuvel (Foto Brigitte Jansen)
Samenvatting