Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers maakt nieuweling bekend

Diego Hofland eerste nieuweling voor Trappers

Tilburg Trappers heeft de eerste nieuwe speler voor het komende seizoen vastgelegd. Diego Hofland komt over van Füchse Duisburg waar hij in 42 wedstrijden 40 punten (13 goals en 27 assists) verzamelde. Hij tekende voor een jaar in de Kruikenstad.

Hofland, geboren in Rotterdam, groeide op in Oostenrijk. Zijn ijshockeyopleiding kreeg de 28-jarige winger in Düsseldorf waar hij het tot het DEL-team schopte. Op basis van zijn Förderlizenz kwam hij tot het seizoen 2014-2015 veelvuldig uit voor Füchse Duisburg. Daarna maakte Diego de overstap naar Bad Nauheim (DEL2). Voor de Rote Teufel was hij goed voor 15 goals en 28 punten in twee jaar. In 2017 verdedigde Hofland de kleuren van Krefeld Pinguine in de Deutsche Eishockey League (DEL).

Technisch manager René de Hondt is erg enthousiast over zijn nieuwste aanwinst: ‘Diego is een echte professional die zonder twijfel goed in de groep zal passen. Een fysiek sterke, ervaren en goed schaatsende winger. Met het vertrek van Brock (Montgomery) ontstond er een behoefte aan een rechtshandige aanvaller. Zeker op de powerplay is dat enorm belangrijk.’

Het eerste contact dateert van september vorig jaar. ‘Tijdens de Thialf Icehockey Cup sprak ik hem voor het eerst. Hij speelde daar met Krefeld, maar viel uiteindelijk buiten de boot. Duisburg pikte hem op, maar we hielden contact met dit als resultaat.’ In vier duels tegen Tilburg scoorde hij niet, maar had Diego wel drie assists.

‘I think it’s a great signing for us. Especially when you look at our situation where we can’t have any import players next season’, aldus een eveneens tevreden coach Bo Subr. ‘I have met Diego a few times throughout last year. He seems a nice guy who will fit in our group well. Obviously a good all around hockey player that will help us getting stonger.’ Naast het contracteren van Hofland verwacht Trappers binnen enkele weken meer spelers te kunnen presenteren.