Terug naar Nieuws

Stammtisch 2022

Alle seinen op groen voor Tilburg Trappers

Het nieuwe seizoen Oberliga-ijshockey voor Tilburg Trappers is gisteren afgetrapt met de inmiddels bekende ‘Stammtisch-avond’. De nieuwe captain is nog niet bekend, maar het nieuwe strijdplan wel. Conclusie van de avond: alle seinen staan op groen!

Algemeen directeur Ruud van Baast opent de avond. Hij kijkt kort terug op het afgelopen seizoen, dat tegenviel: “Door corona, blessures en tegenvallende resultaten was het niet het seizoen dat we verwacht hadden.” En omdat Trappers doorgaat waar anderen stoppen, moet het dit jaar dus anders.

INTRODUCEES

Te beginnen met de nieuwkomers, die door coach Doug Mason kort geïntroduceerd worden: “Cedrick Andree is een uitdagende goalie waar je gewoon tegen wíl scoren. Hij is klein, ‘cat like’ in de goal en heel erg gedreven!” Sean Richards is ontzettend snel met de puck en iemand waar Mason ‘heel blij’ mee is. Mede-Canadees Connor Sills wordt geroemd om zijn harde schot, “hij is voor niks bang!” en ziet er misschien groot en daardoor langzaam uit, maar dat is hij allerminst!

Het Duitse woord ‘begeisterd’ valt regelmatig deze avond, maar wordt evenzogoed ook gevoeld. Terwijl het publiek aan de lippen van Mason hangt, joelen de in de gang verzamelde spelers de lounge in, als de jongste toevoegingen aan het eerste team zich presenteren aan de fans: Marvin Timmer en Chay Schults. “Je ziet gewoon dat zij een ijshockeykop hebben,” aldus Mason. “De rest komt vanzelf…”

TEAMSPELERS

Max Hermens en Diego Hofland hebben al bewezen offensief getalenteerd te zijn, waardoor regelmatig een risico genomen moet worden om zo ook effectief te kunnen spelen. “Dan is het goed als zij gekoppeld worden aan iemand die hen dat risico ook laat nemen,” legt Mason uit als hij de Finse additie aan de Tilburgse aanval introduceert: Mikko Virtanen. “Finse ijshockeyspelers zijn opgevoed om teamspelers te zijn, en het ‘freud mich’, en Max en Diego vast ook, dat Mikko er is.”

Wie dit jaar captain wordt, is nog niet bekend. Mason: “Ik heb eerlijk gezegd nog geen idee. Ik moet de jongens eerst leren kennen en ga nu niet zomaar iemand aanwijzen. Komende wedstrijd tegen Kassel Huskies zijn er dus meerdere assistent-captains.” Over die wedstrijd is coach kort en krachtig: “Ik denk dat de meest gemotiveerde man morgen in de hal Bo Subr is, dus wij zullen hem moeten verrassen!”

STRIJDPLAN

Inmiddels hangt er een verwachtingsvolle buzz in de Lounge van Tilburg Trappers. Het enthousiasme van bestuur, coach en spelers spreekt boekdelen. Dit seizoen is winnaarsmentaliteit de nieuwe standaard. Mason: “We moeten élke volgende wedstrijd willen winnen.” De vijf stelregels van het strijdplan van dit seizoen luiden: schaats, ga het duel aan, wees niet bang een fout te maken, maak die pass en ‘go to the net’. “Ik wil gewoon dat er altijd iemand in de buurt van de goal is.”

Hoofd horeca Maarten Voorn sluit de avond af met een korte uitleg over de nieuwe betaalpas (op te laden met pin of contant op eenzelfde manier als voorheen munten werden gekocht) en het voornemen meer dj’s en zangers aan te trekken naar de Biergarten, voor nog meer sfeer voor en na de wedstrijden.

In de Lounge zit donderdagavond de sfeer er ook alweer goed in, als er nog twee shirts van goalie Jowin Ansems worden geveild, hardcard-seizoenkaarten in ontvangst worden genomen en nog een laatste biertje (of bacardi-cola) door de aanwezigen wordt besteld, Wat betreft coach, spelers en bestuur staan alle seinen op groen en wat betreft de fans ook!

Foto: Romy Mullens