Terug naar Nieuws

Speelschema 2022-2023 onder de loep

Het competitieprogramma voor de Oberliga Nord is bekend. Op donderdag 22 september valt de eerste puck van het seizoen om 20.00 uur in Essen waar de plaatselijke Moskitos de strijd aanbinden met het teruggekeerde Füchse Duisburg.

De 15 teams in de Oberliga Nord spelen een zogenaamde Doppelrunde waarbij de laatste competitieronde gepland staat op zondag 5 maart 2023. De bovenste zes ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor de play-offs. Nummer zeven tot en met tien vechten in een pré play-offs om de laatste twee tickets voor de postseason. Hierna beginnen de play-offs waarbij nummer 1 uit Noorden speelt tegen nummer 8 uit het Zuiden, de runner-up uit het Noorden ontmoet nummer 7 uit het Zuiden enzovoort. Alle play-off ronden worden afgewerkt volgens het best-of-5 principe.

ZWARE OKTOBER EN NOVEMBER

Trappers begint de ijshockeyjaargang 2022-2023 tegen Herford (thuis) en Halle (uit). Het zwaartepunt van het programma ligt echter aan het begin van de herfst.  De ploeg van coach Doug Mason speelt in oktober en november liefst 12 maal buiten de stadsgrenzen. Vier van dit dozijn uitduels vinden midweeks plaats, terwijl in de helft van deze krachtmetingen een ploeg uit de top-8 van afgelopen de tegenstander is.

Op zondag 2 oktober wacht Leipzig (uit) gevolgd door Hamburg Crocodiles (dinsdag 25 oktober), Hannover Scorpions (woensdag 2 november), Black Dragons Erfurt (2 dagen later),  Herne (vrijdag 11 november) en op dinsdag 29 november Hannover Indians. In de laatste maand van 2022 komt Tilburg 11 keer in actie, waarvan 7 ontmoetingen op eigen ijs. Tweede Kerstdag wacht het (bijna) vertrouwde bezoekje aan Essen.

NEGEN MATINEEDUELS

Na de jaarwisseling komt de drievoudig Oberliga Meister nog 20 keer in actie. Men begint 2023 met een thuisbeurt tegen Hamburg (dinsdag 3 januari) en sluit het seizoen op zondagmiddag 5 maart af met een tweestrijd met Black Dragons Erfurt. Negen van de 28 thuiswedstrijden zijn matinee duels (aanvang 15.00 uur). Hannover (Scorpions) en Hamburg bezoeken de Kruikenstad tweemaal in de middag, terwijl ook Duisburg, Essen, Hannover (Indians), Halle en zoals gezegd Erfurt ’s middags in IJssportcentrum Stappegoor op bezoek komen.