Terug naar Nieuws

PRESEASON GAMES @DUNDEE, SCHOTLAND

Tilburg Trappers is uitgenodigd om deel te nemen aan het voorbereidingstoernooi in Dundee Schotland. De clubs Dundee Stars en Fife Flyers organiseren samen dit toernooi en zullen de Roemeense club, CSM Corona Brasov en Tilburg Trappers verwelkomen op 16 en 17 september 2023.

De eerste oefenwedstrijd voor Tilburg Trappers is op zaterdag 16 september om 19.15 uur in de Fife Ice Arena, daar nemen ze het op tegen Fife Flyers. Zondag 17 september wisselen de twee uitteams, Tilburg Trappers speelt om 17.00 uur tegen Dundee Stars in Dundee en CSM Corona Brasov neemt het om 18.00 uur op tegen Fife Flyers. Ticketinformatie en prijzen volgen nog.

Marc LeFebvre, Director of Hockey Operations en Head Coach van Dundee Stars: “We wilden tegen verschillende teams spelen en nieuwe uitdagingen aangaan, dit is een geweldige manier om dat te doen. Het probleem met onze competitie is dat we zoveel later beginnen dan de meeste andere clubs in Europa. De twee teams die we hebben uitgenodigd beginnen met hun competities rond dezelfde tijd en we zijn verheugd om ze te ontvangen.”

“Tilburg, ik heb een geweldige relatie met hun general manager en toen ik in Denemarken was zouden we een toernooi in Tilburg spelen. Helaas door COVID werd het natuurlijk geannuleerd, maar ik heb dat contact door de jaren heen heel nauw gehouden.”

“Ik ben enthousiast over dit toernooi, want het is iets nieuws voor ons en ook iets nieuws voor de fans. We hebben twee goede teams die hierheen komen. Brasov is altijd een van de betere teams in de Erste Liga. Ze strijden altijd om kampioenschappen en hetzelfde geldt voor Tilburg. Het is een Nederlands team dat in de Duitse competitie speelt en de club heeft een mooie geschiedenis met vele titels op hun naam staan.”

De Canadese Coach wil er een spektakel van maken voor de fans en hoopt dat dit de deur kan openen voor meer Europese competities. “We willen er een gedenkwaardig evenement van maken voor iedereen, niet alleen voor de teams en de fans, maar ook voor andere teams in de toekomst die via mond-tot-mond geïnformeerd worden en naar Dundee willen komen.

“We hebben een geweldige arena in Dundee en een geweldige fanbase, met geweldige steun en een geweldige club, dus we gaan een geweldig evenement organiseren en we zijn verheugd om deze jongens te hebben. Niet alleen voor september, maar ook voor de toekomst. We willen meer grote Europese concurrentie aantrekken en dit is een geweldige start om dat te doen.”