Terug naar Nieuws

Doorlopende contracten Gio, Reno, Noah en Cedrick

Naast de contractverlengingen van Ruud Leeuwesteijn, Björn Borgman, Alexey Loginov, Jordy Verkiel, Kilian van Gorp, Branden Gracel, D’Artagnan Joly, Max Hermens en Delaney Hessels weten we van vier anderen ook al dat ze komend seizoen wederom het blauwgele Trappers-shirt zullen dragen:

GIOVANNI VOGELAAR

Verdedigers met 30 of meer punten zijn vrij zeldzaam in de Oberliga Nord. Dit seizoen rondde slechts zes defensemen deze kaap (Edmunds Augstkalns (Moskitos), Christian Hausinger (Indians), Steven Raabe (Scorpions), Michél Ackers (Miners), Fabio Frick (Moskitos) en Dillon Eichstadt (Black Dragons)). Dat het Gio Vogelaar afgelopen jaar niet lukte, mag opmerkelijk worden genoemd want in de drie voorgaande seizoenen doorbrak de Hagenaar probleemloos deze grens (39 punten in 2020-2021, 41 een seizoen later en 34 gedurende het seizoen 2022-2023). In de play-offs was de 27-jarige verdediger met 13 punten (8 goals, 5 assists) in even zoveel duels voortreffelijk op dreef en Trappers topscorer.

NOAH MULLER

Het ene jaar is het andere jaar niet. Dat geldt zeker voor Noah Muller. De ijshockeyjaargang 2022-2023 was er een die de 25-jarige verdediger het liefst zo snel mogelijk achter zich wilde laten. Vanwege een vervelende blessure, opgelopen op vrijdag 11 november 2022 tegen Herner EV Miners, miste hij liefst 35 wedstrijden tijdens het reguliere seizoen. In de campagne van dit jaar moest de geboren Amsterdammer slechts één keer forfait geven. Met 20 punten in 56 duels liet Muller zien waartoe hij in staat is wanneer hij niet geplaagd wordt door blessures.

CEDRICK ANDREE

Donderdag 11 augustus 2022 zette Cedrick Andree voet op Nederlandse bodem. Hij had geen idee wat hij kon verwachten en dat gold ook voor Trappers Nation. Inmiddels kent iedereen die ijshockey in de Kruikenstad een warm hart toedraagt de naam van de 24-jarige sluitpost. Hij speelde 32 duels gedurende het reguliere seizoen waarvan hij er 22 winnend afsloot. 83 maal moest hij het bevroren rubber uit het net halen (een goals-against-average van 2.74). In de postseason was ‘Ceddy’ geweldig met 8 wins en 5 losses, 2 shut-outs en een GAA van 2.86.

RENO DE HONDT

Het seizoen van Reno de Hondt verliep niet zoals de technisch vaardige center vooraf gehoopt (en misschien ook wel verwacht) had. Sinds zijn entree in 2014 kon Trappers nummer 77 elk seizoen betere statistieken overleggen met als (voorlopig) hoogtepunt 53 punten in 55 duels in 2022-2023. Toch gaf het slot weer aanknopingspunten voor de ‘Witte Rooie’ zoals zijn bijnaam in de kleedkamer luidt. Twee voltreffers in de halve finale serie tegen Blue Devils Weiden toonden aan dat de negen goals tijdens de reguliere campagne als een incident moeten worden beschouwd.