Terug naar Nieuws

Trappers weer in de prijzen !!!!

Foto Thijs de Witte

Drie Trappers individueel in de prijzen op WK

Ivy van den Heuvel is op het WK IJshockey Divisie IIA in Tilburg uitgeroepen tot beste aanvaller van het toernooi. Ploeggenoot Giovanni Vogelaar werd verkozen tot beste verdediger. De coaches van de aanwezige landen bepaalden dat Kilian van Gorp de beste speler bij Oranje was.

De captain van Tilburg Trappers en het Nederlands team dankt de onderscheiding aan zijn sterke optreden vorige week in IJssportcentrum Stappegoor. Met drie goals en elf punten trok Van den Heuvel zijn topvorm uit de Oberliga play-offs door tijdens de mondiale titelstrijd. De 29-jarige forward werd tevens topscorer van het toernooi in zijn eigen stad.

Ook Giovanni Vogelaar werd extra in het zonnetje gezet. De 21-jarige Hagenaar was volgens het IIHF directoraat de beste verdediger. Met tien punten (8 goals en 2 assists) eindigde Vogelaar op een gedeelde tweede plaats (samen met Jordy van Oorschot) van de topscorerslijst. Vooral zijn shorthanded treffer in de tweede periode tegen Belgiƫ was een opzienbarende. Vanuit zijn eigen verdedigingsvak verraste Gio de Belgische doelman Mike Jansen met een van zijn befaamde afstandschoten.

Kilian van Gorp (Foto Thijs de Witte)

Tot slot bepaalden de coaches van de aanwezige landen in Tilburg dat Kilian van Gorp de beste speler van Oranje was. De defenseman toonde tijdens de eindstrijd aan volledig hersteld te zijn van de blessure waardoor hij een deel van de postseason aan zich voorbij moest laten gaan. Van Gorp scoorde niet tijdens het WK, gaf wel twee keer de beslissende pass, had vijf schoten op doel en was +14.