Terug naar Nieuws

Huldiging van onze “Oberliga Meister 2018”

Huldiging Trappers: “Wat is dit mooi, zeg!”

Zaterdagmiddag siert het gele hert van Trappers al de achterzijde van Domino’s op de paleisring. Een duidelijke vooraankondiging voor wat ’s avonds komen gaat: de huldiging van Tilburg Trappers! Nog geen 24 uur daarvoor won het dappere ijshockeyteam voor de derde keer op rij de titel Oberliga-Meister! Ondanks de lange busreis en een korte nacht, is het nu tijd om het feestje te vieren met de supporters!

Geel-blauw

Half zeven zaterdagavond; de feestkar met Tilburg Trappers vertrekt op dat moment voor een zegetocht naar het centrum. Thuisshirts, uitshirts, sjaals en zelfs een wollen muts; langzaamaan kleurt de Paleisring geel-blauw. In afwachting van de ijshockeyhelden drinkt men een biertje, praat elkaar bij; “Was jij erbij gisteren??” en worden de confettikanonnen alvast geprepareerd. Op het podium brengt DJ Jase de fans in de stemming met een set vol partyhits en naarmate de zegekar dichterbij komt, gaat het volume omhoog.

This is power

De zon zakt inmiddels achter de Katterug en het publiek wordt onrustig. Op livebeelden op Facebook is te zien dat Trappers dichtbij is; de kar rijdt al over de Heuvel. Kinderen worden op de schouders gehesen en stadionspeaker Ralph de Kort schreeuwt de supporters toe: “Hier zijn jullie… Tilburg Trappers!” DJ Jase zet Hardwell’s Power in en daar verschijnt de kar met feestende, springende Trappers. Heel even is er een bijzondere patstelling waarbij het een gevalletje is van kijken en bekeken worden: de spelers filmen de menigte die de spelers filmen. Maar al gauw neemt de ‘power’ over en staat iedereen op en voor de kar te springen en te juichen!

Van links naar rechts

Op het podium is het even later een pandemonium van links en rechts springende Trappers, staf en coaches als de Snollebollekes worden gedraaid. Locoburgemeester Hans Kokke weet zich nog net te ontworstelen uit het feestgewoel en feliciteert Trappers met het behalen van de titel: “Tilburg Trappers is drie keer kampioen van Nederland én Duitsland!” Verder praten heeft even geen zin, als de supporters ‘We are number one!’ zingen. Tijdens het ‘Ooo-hooo! In Tilburg zingen we zoo!’ zingt Kokke tot groot vermaak van iedereen zelfs een paar zinnen mee.

Gele en blauwe linten worden de lucht ingeschoten, Ivy van den Heuvel neemt namens het team een zilveren plaquette van Gemeente Tilburg in ontvangst en ondanks zijn verwoede poging om op tijd weg te komen kan de locoburgemeester niet voorkomen dat hij een scheut champagne van de captain over zich heen gegoten krijgt.

Wat is dit mooi zeg

Terwijl op het podium de fles rondgaat, zwaaien de grote supportersvlagen geel en blauw in het publiek. “Mensen, wat is dit mooi zeg!” roept Van den Heuvel de mensenmassa toe. Voorzitter Ron van Gestel loopt over van trots en benadrukt dit nog eens in een korte toespraak: “Voor het eerst in onze historie zijn we ook nog Meister van Oberliga Nord geworden! En daar in Duitsland, letten jullie een beetje op!? Wij willen naar DEL2!!!”

Oh ja!

Brock Montgomery grijpt zijn kans en zweept het publiek en zijn teamgenoten nog eens op met het herhaaldelijk scanderen van “Oh ja! Oh ja ja!” En ook Floris van Elten doet een duit in het zakje: “De meesten van jullie weten waarschijnlijk niet eens wie ik ben, maar dat maakt me niet uit!” Wellicht niet de bekendste speler van Trappers, toch krijgt Van Elten iedereen op zijn hurken en onder steeds enthousiastere aanmoediging van de 17-jarige verdediger maakt iedereen zich op de Paleisring langzaam groter tot iedereen weer staat te springen en te schreeuwen “Kom op Tilburg!”

Hup! Hup! Hup!

Na ‘My little lady’ en ‘Sweet Caroline’ klimmen de mannen het podium af. DJ Jase zet een nieuw plaatje in terwijl hij met zijn linkerhand de neus ferm dichtknijpt: stinkende rookbom of niet, de show must go on! En zo blijft het deze zomerse 21ste april nog lang onrustig op de Paleisring. Shirts, voorhoofden en zelfs een onderbroek worden gesigneerd. Foto’s worden genomen, bier gedronken. Wat rest is bergen blauwe en gele papieren slierten, lege biercups en Piet die de laatste supporters toeroept door zijn megafoon “Hup! Hup! Hup!” De menigte verplaatst zich naar de Korte Heuvel waar verder gefeest wordt en nog maar eens een keer op die grote zilveren cup gedronken wordt. Trappers voor de derde keer kampioen! In de woorden van captain Ivy van den Heuvel: “mensen, wat is dit mooi, zeg!”

(Foto’s Arie Leeuwesteijn)
Meer foto’s