Terug naar Nieuws

Herner EV vs. Tilburg Trappers

GAMEDAY

De laatste ruim 350 kilometer tijdens het seizoen Oberliga Nord 2018-2019 legt het team vandaag af. De stad Herne, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, is vandaag het reisdoel. Daar in de Hannibal-Arena, de thuishave van de Herner EV, dropt referee Tony Engelsman vanavond om 18:30 uur de puck. Trappers zal in Herne worden aangemoedigd door de deelnemens aan de door de Supportersclub Tilburg Trappers Fanatics georganiseerde “Super Sunday”. Zij hebben eerst in Krefeld de DEL-wedstrijd bezocht tussen de Krefeld Pinguine en Augsburger Panthers en reizen dan door naar Herne.

EERDERE ONTMOETINGEN

Het is de zesde ontmoeting tussen Tilburg Trappers en Herner EV deze ijshockeyjaargang. In de voorbereiding troffen beide teams elkaar tweemaal. Thuis won Trappers met 5-4 in overtime en werd uit in Herne overtuigend gewonnen met 1-4.

De eerste reguliere thuiswedstrijd in de hoofdronde won Trappers eenvoudig met 9-3. Op de door de supportersclub georganiseerde AWAY-Day naar Herner EV, leek het er tot de 26e minuut ook op dat de punten mee zouden gaan in de bus naar Tilburg. De stand op dat moment 1-4 voor Trappers. Binnen 8 minuten knokte Herner EV zich echter terug en werd de stand gelijkgetrokken. Toen Giovanni Vogelaar 4:25 minuten voor het einde de stand van 4-5 op het bord wist te brengen, was er de hoop dat de winst toch naar Tilburg zou gaan. Maar ook dat bleek een valse hoop. Lois Spitzner maakte ruim 2 minuten later de stand gelijk en werd het overtime. Daarin wist Patrick Asselin goalie Ruud Leeuwesteijn te passeren.

Twaalf dagen nadien werd echter wederom overtuigend met 6-3 gewonnen in Tilburg.

STATISTIEKEN

Oud-speler van Tilburg Trappers, Brad Snetsinger staat met 66 punten op de 12e plaats in de lijst van beste spelers Oberliga Nord. Dennis Tielsch (18e – 57pnt) en Niels Liesegang (20e – 56 pnt) staan ook bij de eerste 20. Daarbij staan ook Mitch Bruijsten (3e – 83 pnt), Nardo Nagtzaam (9e – 71 pnt), Danny Stempher (13e – 65 pnt) en Ivy van de Heuvel (19e – 56 pnt).

Met  27,8 % staat Herner EV achter Hannover Scorpions op de 2e plaats wat betreft het spelen gedurende de Power Play. Van de 216 mogelijkheden scoorde men 60 goals en kreeg men, met een man-meer op het ijs, 7 shorthanded goals tegen. Tilburg staat daar met 23,5% op de 6e plaats (166 mogelijkheden, 39 gemaakte power play goals en 3 shorthanded tegen.

(PRE-)PLAY-OFFS

Op deze laatste speeldag in de Oberliga Nord zijn de kaarten voor de play-offs grotendeels geschud. De eerste drie zijn toegekend aan Tilburg Trappers, de Hannover Scorpions en de Hannover Indians.

Om de plaatsen 4 tot en met 6 gaat gestreden worden door de Saale Bulls Halle, de Moskitos Essen en Herner EV met respectievelijk 85, 83 en 82 punten. Met de ontmoeting Herner EV tegen Tilburg lijken de Bulls in het voordeel te zijn daar zij thuis spelen tegen de Harzer Falken en de Moskitos naar de Hannover Scorpions reizen.

Ook de teams die in de pre-play-offs om twee tickets voor de Play-Offs gaan spelen zijn bekend. Füchse Duisburg eindigen op plaats 9e stek en de BlackDragons Erfurt op de 10e. EXA Icefighters Leipzig en de Rostock Piranhas strijden nog om de plaatsen 7 en 8, die beiden thuisvoordeel betekenen.

WIE WORDT DE TEGENSTANDER UIT ZUID?

Met nog 3 wedstrijden te spelen kan mogelijk vanavond al duidelijk worden wie de tegenstander van Tilburg Trappers wordt. Daarbij lijkt de club uit Lindau de grootste kans te maken, als 8e team uit de Oberliga Zuid, de Play-Offs te bereiken. De EV Lindau Islanders heeft een voorsprong van 6 punten op de huidige nummer negen de Höchstadter EC. Mocht dus Lindau vanavond punten vergaren en Höchstadt niet dan is de 8e plaats veiliggesteld.

Lindau speelt vanmiddag (17:00 uur) uit bij de Starbulls Rosenheim, die als 4e uit de Oberliga Zuid naar de play-offs gaan. Ook ontmoeten ze nog het op de zevende plaats geëindigde, Blue Devils Weiden en spelen ze thuis tegen, de huidige nummer 3, de EV Landshut.

De Höchstadter EC ontvangen thuis nog de om de 5e en 6e plaats strijdende teams van de Selber Wölfe (vandaag) en ECDC Memmingen Indians (10 maart). Verder staat volgende week een wedstrijd uit bij Starbulls Rosenheim op het programma.

Er is geen livestream vanuit Herne, maar de wedstrijd kan gevolgd worden via de sheet op de site van de DEB, via de Livetickers van Tickaroo of Eishockey.net.