Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Trappers vs. Saale Bulls Halle

Kan Tilburg Trappers koploper Halle aan de zegekar binden?

Vanavond speelt Trappers in de eigen hal tegen Saale Bulls Halle. Deze wedstrijd is alweer de vijfde wedstrijd in tien dagen. Tijd om het wat rustiger aan te doen is er niet. In deze topper staat wel één en ander op het spel. Zullen de Tilburgers aanhaken op de ranglijst, of loopt het verschil tussen de nummers een en twee na dit onderlinge duel op tot zeven punten.

CLOSE CALL

Trappers zal er vanavond op gebrand zijn om als winnaar van het ijs te stappen. De eerdere twee ontmoetingen tussen beide teams dit seizoen gingen verloren voor de blauw-gelen. De laatste wedstrijd werd door Halle met 4-3 gewonnen na penalty shots. Daarmee beëindigden ze op dat moment de Tilburgse winning streak van 13 wedstrijden.

Ook vanavond zal er weer gestreden worden om elke centimeter ijs. De scherpte bij Trappers is sowieso weer terug na de verliespartij tegen Krefeld. Hier is in de trainingen tussen de wedstrijden door op gehamerd door coach Livingston. Hij is blij dat hij weer een nagenoeg fitte selectie tot zijn beschikking heeft en verwacht Van der Schuit deze week ook terug. Door de volledig fitte selectie zijn er weer veel opties in het team. Dat zorgt voor meer onderlinge concurrentie en het houdt de mannen scherp.

DOELPUNTENMACHINE

De afgelopen twee duels kwam de Tilburgse doelpuntenmachine weer goed op gang. Met respectievelijk acht en zeven doelpunten wisten ze het net van de tegenstander goed te vinden. Vooral Max Hermens is momenteel hot. Hij scoorde de afgelopen vier duels maar liefst negen keer. Daarmee is hij de topscorer bij Trappers met negentien doelpunten. Brett Bulmer is de koning van de assists. Hij staat momenteel op zevenendertig stuks. Overall op de topscorerlijst in de competitie staat Bulmer met vierenvijftig punten op de zesde plaats als hoogste Tilburger genoteerd.

Als het om powerplay situaties gaat kan Bulmer wel de beste papieren overleggen in de competitie. Hij maakte in totaal eenentwintig punten in de overtal situaties. Giovanni Vogelaar staat in deze statistiek op de tweede plaats met zestien punten. Vanavond moeten de Trappers vooral de twee Finse imports Niemelä en Vihavainen aan Halle kant in de gaten houden. Zij staan ook hoog in de topscorer ranglijsten.

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanavond niet aanwezig: Raymond van der Schuit en Bartek Bison.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen via Sprade TV (gratis voor seizoenkaarthouders en sponsoren).