Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. ECDC Memmingen Indians (Game 2)

Tilburg in bloedstollende tweede wedstrijd tegen Memmingen Indians

Superlatieven komen te kort voor deze bloedstollend spannende kwartfinale-reeks. Vanmiddag speelt Trappers de tweede wedstrijd tegen ECDC Memmingen Indians in de best-of-five. Vrijdag verloren ze in overtime, maar de Tilburgers zijn erop gebrand vandaag in een uitverkocht eigen huis de Indians uit Memmingen meedogenloos te verslaan.

“Die 3-3 was een geweldige mentale opsteker. Bij iedereen leefde de overtuiging dat we in de verlenging de overwinning zouden veiligstellen,” zei Mickey Bastings vrijdagavond na de wedstrijd. Helaas verloor Tilburg alsnog in de verlenging. “Dan moet het zondag in een uitverkocht en kolkend IJssportcentrum maar gebeuren!”

FOCUS

Bastings is overtuigd in de winst in Tilburg. Dave Livingston gelooft ook in zijn team. In een vraaggesprek met Brabants Dagblad zei de Trapperscoach ‘de strijd met ze aan te kunnen gaan’: “Als wij zestig minuten gefocust blijven, dan kunnen wij winnen!”

IMPORTS

In hetzelfde interview benoemde Livingston ook even de bijzonder multinationale samenstelling van Memmingen. Officieel zijn alleen Linus Svedlund (Zweden) en Matej Petr (Tsjechië) imports, maar aan dubbele paspoorten heeft ECDC zeker geen gebrek. Zo komt topspeler Jaroslav Hafenrichter ook uit Tsjechië, net als Peter Pohl, heeft Sergej Topol Russische roots, vertegenwoordigt Péter Donát Hongarije en is de man van de winnende goal afgelopen vrijdag, Alec Ahlroth, geboren en getogen in Finland.

JAROSLAV HAFENRICHTER

Hafenrichter speelde vorig jaar nog ijshockey op het hoogste niveau in Duitsland (DEL), voor Augsburger Panthers. Toen zijn contract daar na vijf seizoenen niet verlengd werd, tekende hij bij Memmingen. “Ik ben een zeer ambitieuze speler,” zei Hafenrichter begin dit seizoen tegen het Duitse Eishockey News. “Ik wil zo lang mogelijk spelen op het hoogste niveau, tegen de beste spelers en alles winnen wat maar kan.”

DUBBELDEKKER

Aan de supporters zal het vandaag in ieder geval zeker niet liggen. Vanmiddag worden er blauwe en gele ‘bang sticks’ uitgedeeld, bedoeld om het thuisteam naar de overwinning te klappen. Ook zal er wederom een buslading Duitse fans aanwezig zijn op Stappegoor. Op de site van ECDC is te lezen hoe een dubbeldekkerbus is geregeld, en velen zullen nog met eigen vervoer de bijna 700 kilometer naar Tilburg afleggen.

AFWEZIGEN

Op het moment van schrijven was nog niet bekend of er eventueel spelers niet inzetbaar zijn.

De wedstrijd begint vanmiddag om 15.00 uur en er zijn nog enkele kaarten beschikbaar! Dus ga naar de website van Tilburg Trappers, koop die tickets en juich Trappers naar de overwinning! Let’s go Tilburg, let’s go!