Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. EC Hannover Indians

TRAPPERS WIL WINNING STREAK INDIANS DOORBREKEN

Tilburg Trappers begint vanmiddag tegen Hannover Indians aan een vijfluik van thuiswedstrijden op Stapepgoor. De kruiken willen ongetwijfeld een mooie wedstrijd neerzetten voor het trouwe Tilburgse publiek. Lukt het de blauwgelen te winnen vanmiddag dan wipt met over Indians heen op de ranglijst.

DRAMATISCHE START

Hannover Indians kende een dramatische seizoenstart. De opening van het seizoen werd nog gewonnen. Maar vervolgens stapten de Indians vier keer achtereen als verliezer van het ijs en vond men zichzelf op een troosteloze plaats terug op de ranglijst. Dit had men in Hannover niet verwacht. Afgelopen seizoen was immers de halve finale in de playoffs het eindstation. “Dat is een goede motivator om er dit seizoen weer iets moois van te maken. We gaan minimaal voor een plaats in de top vier”, aldus de woorden van coach Len Soccio voorafgaand aan het seizoen.

Door een winning streak van tien duels is de matige start inmiddels weggepoetst en hebben de Indianen zich inmiddels in de top van de ranglijst gemeld. Dit alles zonder Elvijs Biezias. De Letse forward die voor het seizoen gehaald werd bij Herford is al na vier wedstrijden weer vertrokken om zijn seizoen voort te zetten bij Herne EV. Het vertrek van Biezias is inmiddels opgevangen met het aantrekken van de zweed Johan Skinnars.

STRAFBANK

Trappers verloor de wedstrijd van vrijdag tegen Erfurt vooral in de strafbank. Met in totaal 19 strafminuten stonden de Tilburgers bijna een volledige periode met een man minder op het ijs. Daar is uiteindelijk de rekening voor betaalt door het achterlaten van twee punten.

Trappers heeft momenteel 189 strafminuten verzamelt en is daarmee de ongewenste koploper in deze statistiek. Tijdens deze strafperiodes scoorden de tegenstanders 19 powerplay goals in het Tilburgse doeltje. Geen andere ploeg kreeg dit seizoen tot nu toe meer goals om de oren tijdens een powerplay. Dat geeft nog maar eens aan hoe belangrijk het is om geen abonnement te nemen op de strafbank.

Tijn Jacobs Danny Stempher en Jordy Verkiel zijn nog geblesseerd. Diego Hofland zal vanwege een straf niet meespelen vanmiddag.

De wedstrijd begint vanmiddag om 15.00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar.