Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Oefenwedstrijd Tilburg Trappers vs. Herner EV

Wat moet je nog schrijven over wedstrijden tussen Tilburg en Herne? Sinds de play-offs van het seizoen 2018-2019 zijn beide ploegen goede bekenden van elkaar geworden. In ruim duizend woorden hebben we wat wetenswaardigheden op een rij gezet.

ZONDER PUBLIEK

Premier Mark Rutte maakte op maandag 28 september bij de persconferentie over de nieuwe maatregelen om het aantal coronabesmettingen in Nederland terug te brengen bekend dat alle sportwedstrijden in Nederland de komende drie weken zonder publiek zijn. Het overheidsbesluit geldt voorlopig tot dinsdag 20 oktober.

Het weren van alle toeschouwers is een nieuwe klap voor de fans van Tilburg Trappers, die nu niet hun vertrouwde gang richting IJssportcentrum Stappegoor kunnen maken. Gelukkig biedt SpradeTV uitkomst want zij brengen het duel live in de huiskamer. Seizoenkaarthouders met een toegangsbewijs voor deze wedstrijd krijgen de beelden gratis aangeboden. Door het niet doorgaan van de wedstrijd a.s. zondag thuis tegen EC Kassel Huskies, kunnen ook degene die daarvoor een ticket hebben, deze wedstrijd ook gratis thuis volgen.
IJshockeyliefhebbers zonder ticket kunnen de stream live bekijken tegen betaling van € 8,-. Voorwaarde is wel dat men een SpradeTV-account heeft.

KRACHTMETING #24

23 keer eerder kruiste men de sticks met elkaar sinds de intrede van Trappers in de Oberliga Nord. De Tilburgers wonnen 15 duels, men verloor er 7 en één keer werd het gelijk (na penaltyshots zegevierde Herne). Het doelsaldo is 102-63 in het voordeel van de equipe uit de Kruikenstad.

Tijdens het door corona onderbroken reguliere seizoen bonden beide teams viermaal de strijd met elkaar aan. De tweestand eindigde in een remise (2-2). Trappers scoorde 18 keer, terwijl Herne 15 maal het net liet bollen. Het productiefst was Tilburg in de slotperiode (8 doelpunten), gevolgd door het eerste deel (7 goals) en het tweede bedrijf (3 treffers). Diego Hofland bewaart met 2 goals en 9 punten ongetwijfeld goede herinneringen aan het kwartet ontmoetingen.

DANNY ALBRECHT

Herner EV staat sinds 13 september 2018 onder leiding van Danny Albrecht. De 35-jarige Duitser werd die dag aangesteld als vervanger van de ernstig zieke Herbert Hohenberger.
The things you hated on a coach you see different as a coach’, vertelde hij eerder in een interview met deze website. ‘The hardest part when I took over was that I played with all the guys and the players had to understand that I was no longer the player next to them. But, I was the coach for them right now.

De voormalig center/right winger kan bogen op een rijke ervaring als speler. Zo speelde hij 464 duels voor vijf verschillende verenigingen in de 2. Bundesliga en DEL2. Verder verdedigde hij de kleuren van Kassel, Frankfurt, Duisburg, Halle en Herne in de Oberliga. ‘I loved it in all cities. But Kassel was my number one. Great hockey city, crowded barn and fantastic familial organization. Same in Halle but their fanbase wasn’t that big. But the staff and management were familial and cool. And of course Herne which is my ‘lost home’. Close to my wife and family with an organization as familial as I never had before.

RUSTIGE ZOMER

Aan het spelersfront was het betrekkelijk rustig in de stad die ingeklemd ligt tussen Bochum, Recklinghausen, Castrop en Gelsenkirchen in het Duitse Ruhrgebied. Met de komst van Manuel Malzer (ERC Sonthofen) voorzag Herne begin juni in de leemte die ontstond als gevolg van het vertrek van Christopher Kasten naar Memmingen. De imposant grote verdediger (1.89’ meter) koppelt volgens zijn oefenmeester ‘een goede eerste pass aan een prima schaatstechniek.

Eind juli presenteerde men zijn tweede import: Colton Kehler. 23 jaar jong en de afgelopen twee seizoenen actief voor de University of British Columbia. Het wordt voor de right winger, die ook als center uit te voeten kan, zijn eerste avontuur aan de overkant van de Atlantische Oceaan. ‘We waren al geruime tijd op zoek naar een aanvaller die bepaalde onderdelen aan ons spel zou toevoegen. Met Colton denken we die gevonden te hebben’, lichtte Albrecht de keuze voor de forward uit Port Coquitlam (British Columbia) toe. ‘Hij is tough, speelt fysiek en heeft een geweldige wedstrijdinstelling.’

AFSCHEID

Ook in de Kruikenstad begint men met nagenoeg dezelfde selectie aan de zesde Oberliga jaargang. Enkel Mitch Bruijsten is komend seizoen niet meer in het geelblauwe shirt van Tilburg Trappers te bewonderen. De sierlijke aanvaller was in bezit van een doorlopend contract, maar in goed overleg is deze ontbonden. Gedurende de coronapandemie stelde de drievoudig Oberliga Meister uitgangspunten voor het eerste team op. De doorlopende verbintenis met Mitch kon niet in overeenstemming worden gebracht met deze vertrekpunten.

Mitch en Trappers hebben begrip voor elkaars standpunten en daarom kwamen we ook tot deze oplossing. We zijn hem enorm dankbaar voor zijn inzet en prestaties de afgelopen vijf seizoenen. Toch blijft het buitengewoon zonde en sportief gezien is het natuurlijk een behoorlijke aderlating’, aldus algemeen directeur Ruud van Baast.

BUITENKANSJE

Nieuw in de Tilburgse gelederen is Ties van Soest. De 20-jarige ijshockeyer uit het Brabantse Son en Breugel was in Amerika actief voor South Shore Kings. Technisch manager René de Hondt: ‘Het aantrekken van Ties was een buitenkansje. Ons budget was op, maar hij komt op amateurbasis naar ons toe en combineert dit met zijn studie aan de universiteit in Tilburg.’

De center, afkomstig uit een echte ijshockeyfamilie, begon met ijshockey ‘om de hoek’ in Eindhoven. Op zijn elfde koos hij voor de jeugd van de Duitse topclub Düsseldorfer EG.
Coach Bo Subr: ‘As he plans to go to Tilburg University it would mean he will be here long term. That would be great for the future of the club. Ties is a smart two-way player that has a good skill, size and understanding for the game. He’s a centerman which would really give us good depth down the middle.

PREMIÈRE

Voor de bezoekers is het de eerste testcase in de voorbereiding. De groen-wit-rode formatie ontvangt Trappers op vrijdag 23 oktober in eigen huis (aanvang 20.00 uur) en bindt daarnaast nog de strijd aan met EC Bad Nauheim en naaste buur Moskitos Essen.

Na drie weken zonder wedstrijd begint Tilburg vrijdagavond aan zijn derde duel in de oefencampagne. De eerste twee ontmoetingen tegen Krefelder EV 81 werden met een overwinning afgesloten. In de Rheinlandhalle stapte Trappers met een 2-4 zege van het ijs. Een week later kende men beduidend minder problemen: 6-1. ‘In zeven dagen kan er veel veranderen. Vorige week was onze eerste wedstrijd. Dat was duidelijk te zien. Vanavond ging het stukken beter. Dat zie je terug in de uitslag, die zelfs nog hoger had kunnen uitvallen’, aldus drievoudig doelpunten maker Reno de Hondt.