Terug naar Nieuws

EXA IceFighters Leipzig vs. Tilburg Trappers (0-3)

STERKE PENALTYKILL ZORGT VOOR SHUTOUT EN EERSTE UITWINST

Met een enorme bak aan zelfvertrouwen na de monsterzege van 14-3 op Diez afgelopen vrijdag reisde Trappers naar het verre Leipzig om daar de strijd aan te gaan tegen het altijd stugge Icefighters Leipzig. Na een harde eerste periode waarbij Trappers op een 0-2 voorsprong kwam en de gehele wedstrijd ontzettend solide wist te verdedigen bleef de 0 staan. De emptynetter in de slotfase zorgde voor de eindstand van 0-3

POWERPLAY

De powerplays en penaltykills in de eerste periode hadden een enorme impact op de wedstrijd en het uiteindelijke resultaat. Wat daaraan bijdroeg was dat Trappers ondanks dat wat er gebeurde, hun eigen spel bleef spelen. Al vrijwel direct na de puckdrop begon het zuigen en het maken van overtredingen richting de geel-blauwe bezoekers. Echter Trappers hield zich aan zijn eigen gameplan.

Het zuigen en het harde spel zorgde voor diverse straffen in de eerste periode. Daar gingen Doug Mason zijn jongens goed mee om. Via Connor Sills kwam de puck bij Giovanni Vogelaar die met een verwoestend schot vanaf de blauwe lijn Eric Hoffman wist te passeren. Hoewel Leipzig ook diverse malen gevaarlijk werd in de overtalsituaties, zorgde de fantastische penaltykill ervoor dat het alleen maar bij pogingen bleef. Echter bij de daaropvolgende straf van Leipzig was het weer raak. Op aangeven van Max Hermens knalde Mikko Virtanen het bevroren rubber in de rechter bovenhoek.

Met een 0-2 voorsprong ging Trappers pauze houden. Voor de gastheren uit Leipzig was dat een welkome zaak om even te bezinnen en met een ander gameplan terug het ijs op te komen.

ANDERE WEDSTRIJD

Leipzig kwam met een compleet andere mindset terug op het ijs en probeerde, voor de 1500 aanwezige bezoekers, de wedstrijd te keren.

Gezien het spelbeeld, shot on goal verhouding én het gebrek aan doelpunten aan weerszijde, kon geconcludeerd worden dat de wedstrijd wat meer in balans was gekomen. Leipzig kwam namelijk na de eerste periode tot de conclusie dat zij meer van hun eigen kracht moest uitgaan, dan continu alleen maar bezig te zijn met het uit het spel halen van de tegenstander. In de slotfase van het middenstuk leek dan ook een aantal keer de aansluitingstreffer te vallen. Echter stond daar keer op keer een solide defensie met daarbij een zeer sterk keepende Cedrick Andree als achtervang.

EMPTY NETTER

Met het 1500 koppige publiek achter zich ging Icefighters op zoek naar de aansluitingstreffer, iets waar zij ook al twee periodes naar op zoek waren, maar tevergeefs wisten te vinden. Diverse Tilburgse straffen zorgden voor zeer mooie acties van Leipzig, maar resulteerde zoals al de gehele wedstrijd niet in doelpunten. Ook in de slotperiode liet Trappers zien dat zij voor de volledige buit van drie punten kwamen. Het team van Mason straalde vertrouwen uit en dat zorgde voor wanhoop bij het team uit Leipzig.

Richting de slotfase mocht Ninho Hessels naar de strafbank waarna er ook een time-out werd aangevraagd door de thuisploeg. Vrijwel direct werd er begonnen aan een Duits slotoffensief. Met goalie Hoffmann naar de kant werden er zeer gevaarlijke aanvallen op de Tilburgse verdediging uitgeoefend. Echter zoals al de gehele wedstrijd, wisten de Geel-Blauwe brigade daar wel raad mee. Diverse keren werden er pogingen gewaagd om nog een empty netter mee te pakken. Giovanni Vogelaar die al een keer het net wist te treffen, deed het nog een keer. Daardoor veranderde de score naar 0-3 en wist iedereen in het stadion in Oost-Duitsland dat het over was. Diverse pogingen om nog iets te forceren aan de kant van Leipzig eindigde bij Cedrick Andree. Andree wilde zijn verdiende shutout veiligstellen en bleef gefocust tot de buzzer. Na 60 minuten was daar dan de shutout en de eerste uitoverwinning van dit seizoen.

VOLGEND WEEKEND

Aankomend weekend speelt Trappers op vrijdag uit bij Hammer Eisbären en ontvangt op zondag EV (Füchse) Duisburg op Stappegoor. Voor de eerste zondag thuiswedstrijd van dit seizoen zijn nog kaarten te koop!

Foto Kitzing Pix
Wedstrijdsheet
Samenvatting  en persconferentie