Terug naar Nieuws

Eisbären Regensburg vs. Tilburg Trappers (2-4)

Foto Melanie Feldmeier (arSito Grafik & WebDesign)

 

TRAPPERS WINT PITTIGE POT IN REGENSBURG

In de lounge van het IJssportcentrum in Tilburg hebben zich zo’n 150 supporters verzameld. Ze gaan de uitwedstrijd van Tilburg Trappers tegen Eisbären Regensburg hier op grote schermen volgen. Nog voor de wedstrijd is begonnen, test een aantal van hen hun stembanden. ‘Tilbuh-rug’ en ‘Zijn we de besten of zijn we dat niet’, schalt met regelmaat door de lounge. Of ‘we’ inderdaad de ‘besten’ zijn, moet in de daaropvolgende 2,5 uur blijken.

NET ALS WOENSDAG

Het was, net als woensdag in Game 1, Regensburg dat uit de startblokken knalde. En het was, net als woensdag, Trappers dat op voorsprong kwam. Mitch Bruijsten was in de tweede minuut meedogenloos. Hij veegde, vogeltje vrij, binnen. De minuten daarna leek Game 2 nog steeds op Game 1. Trappers nam namelijk een 2-0 voorsprong. In de power play werd de puck rondgespeeld. Met nog een halve minuut in de power play komt de puck bij Giovanni Vogelaar terecht die hem loeihard binnenschiet.

Woensdag kwam Eisbären Regensburg terug tot 2-1. De vraag was vrijdag of Eisbären dan weer zou kunnen of dat Trappers door zou drukken. Coach Bo Subr over dat gedeelte van de eerste periode: ‘’We got of to a good start. Got a great lead. But then we should’ve capitalized on the chances we got.’’ En dan geeft hij antwoord op de vraag: ‘’They got one back.’’

MICHAEL DE KORT

Tomas Gulda schoot op goal. Ian Meierdres zag de puck te laat en kon niet meer redden. Daarna is Trappers een paar keer dicht bij de derde goal. In de lounge wordt richting het einde van de eerste periode Michael de Kort toegezongen. Nee, dat is niet een nieuwe speler van Trappers. Dat is iemand wiens Facebookpost op de schermen te zien was. ‘Gaan Eisbären winnen? 1,2 3, ik denk het nie’ stond er en daar is iedereen het in de lounge mee eens en dus is Michael even een held. En helden zing je toe.

Maar dan is alle aandacht weer op de schermen. Eisbären krijgt vlak voor het einde een power play omdat Boet van Gestel in de fout gaat (2+2.) De ploeg uit Regensburg weet niet te scoren. Ook al omdat het niet veel later 4 on 4 wordt. Arnoldas Bosas krijgt ook twee minuten aan de broek krijgt.

TOUGH GAME

De tweede periode kregen de mensen in Regensburg (onder wie tientallen Tilburgse supporters) en in de lounge een echte play-off wedstrijd te zien. Coach Subr: ’’It was a tough game with both teams playing on the edge. We tried to stay calm but it was tough.’’ De supporters in de lounge dachten een paar keer dat Trappers de voorsprong uit ging breiden, maar de derde periode begon met een 1-2 stand.

Ook al omdat beide keepers hun ploeg op de been hielden aan het eind van de tweede periode. Zowel Ian Meierdres als Peter Holmgren maakte belangrijke saves. Zoals met een halve minuut op de klok in de tweede. Reno de Hondt en Danny Stempher gingen samen op Peter Holmgren af. Dat had een goal moeten opleveren maar Danny Stemphers schot wordt  door de Duitse goalie gepakt.

BITTERBAL

Het begin van de derde periode was wat rommelig. Reden voor de kijkers in de lounge om zich bezig te houden met hoe de bitterballen verdeeld worden. Als de jongedame die de ballen rondbrengt met een lege schaal een tafel voorbij loopt worden verschillende liedjes ingezet om haar over te halen met een volle schaal terug te komen. Maar alle ‘Rosie, Ik wil een bitterbals’ en de ‘We love bitterballs, say we live bitterballs’ ten spijt komen er niet direct ballen de kant van de zangers op.

Het lijkt de groep te ontgaan dat Regensburg meerdere kansen krijgt. Maar dat is schijn want als Ian Meierdres weer een save maakt, wordt het gezang voor ‘Rosie’ snel vervangen door het scanderen van Ians naam.

Een goede twaalf minuten voor tijd heeft de hele gezelschap in de lounge wat te bezingen. Reno de Hondt krijgt de puck bij Danny Stempher en die maakt er 1-3 van.

ANSCHLUSSTREFFER

Met dikke 3 minuten te gaan moet captain Ivy van den Heuvel naar de strafbank. Eisbären Regensburg gaat nu volle bak voor de Anschlusstreffer. Na een time out om de tactiek te bespreken (de voor de hand liggende empty net) zet Regensburg nog maar eens flink aan.

De eerste de beste kans van Regensburg wordt uitstekend gepakt door Ian Meierdres. Ook de tweede grote kans is een prooi voor de Tilburgse goalie. Op de derde inzet moet hij het antwoord schuldig blijven. Het is 2-3 en Trappers moet proberen nog 1.43 minuut overeind te blijven.

EMPTY NETTER

Alsof het een wedstrijd in Tilburg is, ‘staan’ de supporters in de lounge in de laatste minuut ‘op voor Tilburg’. Ze kunnen staand juichen want  twintig seconden voor tijd komt Trappers op 2-4 dankzij een empty netter van Brock Montgomery. ‘Zijn we de besten of zijn we dat niet?’ wordt ingezet. Deze wedstrijd was Trappers inderdaad de beste. Dat hadden de supporters in de lounge van te voren goed gezien!

Samenvatting