Terug naar Nieuws

Eerste tegenstander oefencampagne bekend

Trappers strikt Bietigheim Steelers als opponent voor oefenduel

Tilburg Trappers heeft Bietigheim Steelers  gestrikt als oefenpartner in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De twee clubs treffen elkaar op vrijdag 24 augustus in IJssportcentrum Stappegoor (aanvang 20.00 uur). Twee weken later is de EgeTrans Arena (openingsface-off 19.30 uur) het decor voor de return.

Waar Trappers sinds drie jaar de Oberliga domineert, geldt voor de ploeg uit de Duitse deelstaat Baden-Württemberg hetzelfde, maar dan een stapje hoger in de DEL2. In de voorbije zes seizoenen stond Bietigheim telkens in de finale van de play-offs. Drie maal kroonden de Steelers zich zelfs tot DEL2 Meister. Afgelopen seizoen rekende men in vijf duels af met SC Riessersee.

De ontmoeting met Trappers op vrijdag 7 september betekent voor de Steelers fans de eerste kennismaking met de nieuwe hoofdcoach Hugo Boisvert. De 42-jarige Duits-Canadees vervangt succestrainer en landgenoot Kevin Gaudet, die begin mei een contract tekende bij Nürnberg Ice Tigers in de DEL. Saillant detail: in de finale in 2016 versloeg Boisvert als assistent-coach van Kassel Huskies zijn nieuwe werkgever.