Terug naar Nieuws

Deggendorfer SC vs. Tilburg Trappers (2-3 OT)

Foto Arie Leeuwesteijn

 

TRAPPERS VOLTOOIT OBERLIGA TRILOGIE NA OVERTIME ZEGE

Tilburg Trappers heeft zich vrijdagavond voor het derde jaar op rij gekroond tot Oberliga Meister. De club uit de Kruikenstad versloeg in het vierde finaleduel Deggendorfer SC met 2-3 na verlenging.

Na drie opeenvolgende Oberliga kampioenschappen zou Trappers coach Bo Subr met recht de befaamde uitspraak van oud-voetballer Gary Lineker mogen aanpassen naar: ‘De Oberliga is een competitie van 26 teams die gedurende acht maanden achter een puck schaatsen en op het einde wint Tilburg.’ Na de finalewinst in 2016 (EHC Bayreuth), 2017 (Bad Tölz) legden de manschappen van de geboren Tsjechische oefenmeester nu Deggendorfer SC in de eindstrijd over de knie.

GEEN KAMPIOENSSTRESS

Van kampioensstress bij Trappers was in de met 2790 toeschouwers uitverkochte Eissporthalle an der Trat niets te merken. De regerend Oberliga kampioen wilde het niet op een alles beslissende vijfde wedstrijd in eigen huis laten aankomen, maar de buit bij de eerste de beste gelegenheid binnenhalen. Mentale opsteker voor de geelblauwe brigade was de terugkeer van Parker Bowles in de line-up. De Canadees moest dinsdagavond in wedstrijd 3 nog verstek laten gaan, maar was sneller dan verwacht terug van zijn hersenschudding.

In de openingsperiode viel er voor de bijna 200 meegereisde Tilburgse fans maar weinig te genieten. Het duel was een tactisch steekspel waarin beide coaches hun troeven angstvallig tegen de borst hielden. Pas wanneer een van beide ploegen met een man meer op het ijs stond, was er sprake van enige opwinding. Voor Deggendorf was Rene Röthke het dichtst bij een doelpunt, terwijl Brock Montgomery vlak voor de eerste pauze goalie Cody Brenner in extremis op zijn weg vond.

TRILOGIE

In het middenstuk ontbrandde de wedstrijd volledig. Met zijn zevende goal van de play-offs opende Nardo Nagtzaam het bal, maar amper twee minuten later stond het alweer 1-1 via een powerplaydoelpunt van Kyle Gibbons. Max Hermens bracht Trappers andermaal op voorsprong, maar ook deze voorsprong bleek van korte duur. Santeri Ovaska schoot, met Boet van Gestel op de strafbank voor hooking, hard en droog de 2-2 achter de verbouwereerde Trappers goalie Ian Meierdres.

Na de dweil was alles anders, nou ja zelfs nog extremer. Tilburg was nu twee klassen beter en overvleugelde zijn Duitse opponent. De smalle selectie van coach John Sicinski piepte en kraakte, maar weigerde te capituleren. Een verlenging bleek noodzakelijk. Slechts 148 extra tellen had Trappers nodig om de Oberliga trilogie te voltooien. Met een prima pass vond Nardo Nagtzaam Ryan Collier die het bevroren rubber voorbij Deggendorf sluitpost Cody Brenner kogelde. Het Tilburgse legioen kon zijn geluk niet op. Zeker niet toen nieuwbakken captain Ivy van den Heuvel in zijn eerste seizoen direct de Oberliga bokaal boven zijn hoofd tilde.

Samenvatting