Terug naar Nieuws

De coaches blijven !!!

Foto Arie Leeuwesteijn

 

Subr en Mizerek langer bij Trappers

Tilburg Trappers heeft met Bo Subr en Josh Mizerek overeenstemming bereikt over een langer verblijf bij de club. De Tsjechische hoofdcoach en zijn Amerikaanse assistent zijn ook komend seizoen technisch eindverantwoordelijk in de Kruikenstad. Hun huidige contracten liepen deze zomer af en zijn verlengd voor een seizoen met de optie op nog een jaar.

Met het vastleggen van het coaching duo is prioriteit nummer één van voorzitter Ron van Gestel ingevuld. ‘Het was onze bedoeling de tandem Bo (Subr) en Josh (Mizerek) intact te houden want dat bevalt ons heel goed. Daarnaast zijn we op zoek naar goede jeugdtrainers die we gaan koppelen aan beiden zodat we door heel de vereniging heen min of meer hetzelfde spelsysteem hanteren en we meer synergie tussen jeugd en top creëren. Afgelopen jaar hebben we met Wouter Sars, Floris van Elten en Tijn Jacobs al een eerste stap hierin gezet.’

Sinds de zomer van 2015 is Subr werkzaam in IJssportcentrum Stappegoor. In deze periode veroverde de voormalig speler van Amsterdam, Den Haag en Eindhoven drie Oberliga kampioenschappen. De 38-jarige Tsjech werd in de voorbije ijshockeyjaargang uitgeroepen tot coach van het jaar in de Oberliga.

Mizerek (40) volgde bij de aanvang van het afgelopen seizoen Nick de Jong op, die na één jaar vertrok uit Tilburg. De Amerikaan uit Duluth, gelegen in de staat Minnesota was daarvoor als hoofdcoach werkzaam bij Nijmegen Devils. Hij combineerde zijn job in de Keizer Karelstad met het bondscoachschap van Oranje onder 18 jaar.  Voorheen was hij drie jaar in verschillende rollen (assistent-, hoofdcoach en general manager) actief in Eindhoven.

In Nederland is Mizerek echter vooral bekend als speler van HYS The Hague met wie hij in 2009 en 2011 landskampioen werd. Tijdens het seizoen 2007-2008 was Josh ploeggenoot van Subr. Na zijn periode in de Hofstad vertrok de Amerikaan naar Hull Stingrays (Engeland) en Partizan Beograd (Slowakije).