Terug naar Nieuws

Compleet nieuwe boarding

Zomer vol veranderingen

‘Wij gaan door waar anderen stoppen’, is sinds jaar en dag het motto van Tilburg Trappers. Genieten van wat er is gepresteerd mag, maar stilstand is achteruitgang. Blijven vernieuwen is wat de drievoudig Oberliga-Meister nastreeft.

Ook deze zomer gebeurde er weer het nodige in de Kruikenstad. Zo stapte het Tilburgse ijshockeybolwerk over op een ander bestuursmodel, vond men een nieuwe algemeen directeur, hernieuwde het de samenwerking met i13 media en Sprade TV en versterkte men de selectie met Diego Hofland en Bartek Bison.

PRIMEUR

De meest ingrijpende verandering vond echter binnen de muren van het IJssportcentrum Stappegoor plaats. Daar werd de complete boarding vervangen door een gloednieuwe, die voldoet aan de nieuwste eisen van de Internationale IJshockeyfederatie (IIHF). De lagere boardingwand met hoger plexiglas en nieuwe dunnere netten rondom de gehele baan zorgen samen voor een veiligere speelomgeving voor zowel speler als publiek. Daarnaast zijn ook de spelers- en strafbanken vernieuwd en is het ijssportcentrum klaar voor een nieuw seizoen.

 

Met de nieuwe boarding zorgt Tilburg voor een primeur in Nederland. ‘Met deze aanpassing is de veiligheid van spelers optimaal verzorgd volgens de meeste recente internationale normen. Naast de veiligheid is ook de uitstraling van de hal opgewaardeerd. Een voorbeeld voor andere ijssportaccommodaties in Nederland’, aldus Theo van Gerwen, technisch directeur van de ijshockeybond.

Algemeen directeur van Tilburg Trappers, Gerard Arink, deelt het gevoel van Van Gerwen. ‘We zijn trots op de nieuwe boarding en de hal van het ijssportcentrum. Daarnaast zijn we ook blij met de veiligheid die wij onze trouwe supporters, sponsoren en Duitse bezoekers kunnen bieden.’ De selectie onder leiding van captain Micky Bastings begint op donderdag 15 augustus met de voorbereiding.