Terug naar Nieuws

Bruijsten-show te machtig voor Icefighters

 ‘Laatste keer was bij de Welpen’

Tilburg Trappers blijft in het spoor van koploper Herner EV. Dankzij een ijzersterk middenstuk won de geelblauwe brigade vrijdagavond in Leipzig met 6-9 van de plaatselijke Icefighters.

Het was niet de start, maar zeker wel het einde dat Bo Subr zich wenste bij het achtste bezoek aan de stad gelegen in de deelstaat Saksen. Om tien over tien ’s avonds prijkte er 6-9 op het scorebord. De thuisclub was afgeschminkt door de vice-Oberliga Meister in het algemeen en de gebroeders Bruijsten in het bijzonder. ‘As a coach and a goalie you want to win 0-3 instead of 6-9. But the most important thing is we go home with three points.’

VERHOUDINGEN

Na het laatste oefenduel in de voorbereiding tegen Eisbären Regensburg vond Kevin Bruijsten het heel lastig om de kracht van Trappers in te schatten? ‘Vraag het me over tien wedstrijden nog eens. Dan hebben we iedere tegenstander een keer gehad en kan ik de verhoudingen beter overzien’.

Hoewel zondag Hamburg Crocodiles en volgende week vrijdag Saale Bulls Halle op bezoek komen in de Kruikenstad heeft de 32-jarige right winger inmiddels een goed inzicht verkregen in de krachtsverschillen in de Oberliga Nord. ‘Zelfs met een handvol geschorsten of geblesseerden winnen we in Hannover en vanavond hier. Dan is het reeel te stellen dat we de play-offs zonder meer gaan halen. Vanaf daar is alles mogelijk’.

PENALTYKILL

De ontmoeting begon nochtans perfect voor de thuisploeg. Het duel was amper zestien minuten oud of het scorebord wees reeds een tussenstand van 3-2 aan. De Fin Antti Paavilainen opende de score voor de gastheren waarna de 49-jarige Esbjörn Hofverberg de voorsprong verdubbelde. Ryan Collier sloeg terug namens Tilburg maar nadat Ian Farrell een penaltyshot miste, frommelde hij even later alsnog het bevroren rubber achter Trappers-doelman Ruud Leeuwesteijn. Drie minuten voor de eerste dweil tekende Danny Stempher voor de 3-2.

‘Our penalty kill obviously needs to be better. We’re very aware that we need to do a better job there’, keek Bo Subr terug op de eerste periode waarin Trappers twee powerplay goals tegen kreeg. ‘For PK to be effective you have to work as a unit. The guys on the ice need to block shots from the point and the goaltender has to control the puck. That didn’t happen tonight’.

BRUIJSTEN-SHOW

Na 24 seconden in het tweede bedrijf nam Trappers echter het heft resoluut in handen. Vanaf dat moment leek het niet de nummer twee tegen de nummer vier uit de Oberliga Nord, maar eerder de leerling tegen de grootmeester. Onhoudbaar en met scherp schietend trokken Mitch en Kevin door de oude, maar sfeervolle Kohlrabizirkus Eisarena. Ze waren overal, de beide Nijmegenaren. Samen sloten ze het duel af met vijf goals en zes punten.

‘Two is a fluke, three is a streak’, lachte de oudste Bruijsten na zijn vierde treffer in de laatste drie ontmoetingen. ‘Ik weet niet wat ik meer moet zeggen dan dat het lekker ging. Die eerste was niet mooi maar telt wel. Daarna scoorde ik nog op de powerplay. Mitch had een paar goeie goals. Daarom verdiende hij de hattrick ook met die empty netter op het einde.’

WELPEN UITSLAG

Met de ruime voorsprong op zak kon Tilburg achterover leunen. Het initiatief moest komen van de ploeg van Sven Gerike. Men blafte wel, maar beet aanvankelijk niet. Tot Gianluca Balla er zes minuten voor tijd 5-7 van maakte. ‘Die twee doelpunten vielen veel te makkelijk. Daardoor kregen zij weer geloof. De 5-8 van Diego (Hofland), 20 seconden na de time-out, bracht het momentum weer terug bij ons’, aldus Mickey Bastings.

De Tilburgse captain moest diep in zijn geheugen graven wanneer hij voor het laatst met 6-9 als winnaar van het bevroren water was gestapt. ‘Dat moet bij de mini’s of welpen zijn geweest’, lachte de lange center. ‘Negen goals maken is prima natuurlijk, maar zes tegen is niet des Trappers. Dat moet er zo snel mogelijk uit!’

ONDERSCHATTING

Trappers Tsjechische oefenmeester beaamde de conclusie van zijn aanvoerder. ‘We have to get back to playing the game that made us successful. We haven’t played to our potential for 60 minutes. We generate a lot of scoring chances. But we have to be more responsible with the puck and don’t give up so many odd-man rushes. Even with a 4-goal lead’.

Zondag (aanvang 15.00 uur) wacht Hamburg Crocodiles. Een ploeg die buitenshuis pas een keer won. Toch waakt Subr voor al te veel onderschatting. ‘They’re a good team and have a strong powerplay. We have to stay out of the box. Last time they were in Tilburg we gave them a big cheque and three points. We don’t want that to happen again’.

Wedstrijdsheet en samenvatting