Tuesday’s round-up – week 15

A WIN IS A WIN

Dankzij een doelpunt in overtime won Tilburg Trappers vrijdagavond zijn drieëntwintigste ontmoeting van deze ijshockeyjaargang met 1-0 van Hannover Indians. Kevin Bruijsten kroonde zich in het meeslepende ijshockeygevecht tot matchwinner.

Een brilstand na 60 minuten ijshockey komt net zo sporadisch voor als een witte Kerst in Nederland. Voor de eerste Tuesday’s round-up van 2020 kijken we nog een keer terug naar het vorige decennium waarin Trappers zes maal een 1-0 of 0-1 wedstrijd speelde. Opvallend detail: alle duels eindigden in een Tilburgse zege.

HANNOVER SCORPIONS – DESTIL TRAPPERS 0-1 (13-03-2016)

Het eerste play-off duel van DESTIL Trappers in de Oberliga liep uit op een waar doelpuntenfestijn (7-3). Twee dagen later in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen verliep het een stuk stroever voor de equipe van coach Bo Subr. ‘Een zwaar bevochten zege’, aldus de Tsjech. ‘Beide ploegen hadden genoeg kansen om te scoren, maar de doelmannen (Jimmy Hertel en Ian Meierdres) staken in blakende vorm.’

Lang, heel lang veranderde er niets op het scorebord buiten dat de seconden aftelden. Tot de vijfenvijftigste minuut en Peter van Biezen de puck kreeg. Een passje op Bjorn Willemse, die via de buitenkant het vak inschaatste. Zijn schot kwam op de legguards van de doelman. De puck bleef los liggen en Nick de Ruijter tikte de rebound binnen. ‘Natuurlijk is het mooi om van waarde te zijn door te scoren of het geven van een assist’, reageerde de nuchtere aanvaller. ‘Dan val je op bij de mensen. Ik ben geen jongen voor in de spotlights. Ik ben een echte vierde lijn speler en heb mijn rol binnen de ploeg volledig geaccepteerd.’

UNIS FLYERS HEERENVEEN – DESTIL TRAPPERS 0-1 (29-10-2014)

Zonder Bjorn Willemse en Reno de Hondt, maar met de teruggekeerde Alexey Loginov in de line-up, reisde Tilburg naar Thialf voor een midweeks treffen met Unis Flyers Heerenveen. Bij de thuisploeg ontbraken Tony Demelinne, Brent Janssen en de zieke coach Chris Eimers. Oud-Trapper Justin Bekkering nam de honneurs in de spelersbank waar voor de geboren Groninger.

In een duel waarin Trappers het betere van het spel had, was het aan uitstekend keeperswerk van Martijn Oosterwijk (Heerenveen) en Ian Meierdres (Tilburg) te danken dat het een ontmoeting met weinig doelpunten werd. Na elf minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Steve Mason rondde voorbereidend werk van Peter van Biezen en Jordy Verkiel fraai af. Flyers probeerde van alles, maar kon aanvallend geen potten breken. Zelfs vier man-meer-situaties bleken niet aan de Friezen besteed.

HYS THE HAGUE – DESTIL TRAPPERS 0-1 (28-03-2014)

Zes jaar eerder was er hét passje (op Mike Lalonde), nu was er hét doelpunt! Het resultaat voor Bob Teunissen was hetzelfde: de landstitel. ‘Na de face-off stopte ik (Raphael) Joly af. Jeffrey (Melissant) tikte de puck via de boarding het aanvalsvak in waar Maarten (Brekelmans) er achteraan joeg en een 2-op-1 creëerde. Zijn pass was niet eens perfect want anders had ik voor de one timer kunnen gaan. Maar goed ook want dat is niet het beste onderdeel van mijn spel. Nu moest ik de puck eerst aannemen en twijfelde ik nog een split second om hem terug te leggen op Jeffrey. Ik stond er echter te goed voor om niet zelf te schieten’, haalde de ervaren center zijn winnende treffer nog eens terug in herinnering.

Het perfecte schot van de 32-jarige Wijchenaar was uiteindelijk genoeg voor het veertiende landskampioenschap in de historie van de Tilburgers. Tot vrijdagavond 20.30 uur passeerden allerlei scenario’s de revue. Zou het DESTIL Trappers ditmaal, na vier verloren finales in de laatste vijf jaar, wél lukken de felbegeerde hoofdprijs binnen te halen. Vanaf de openingsface-off was het woord aan de Trappers op het ijs van de goed gevulde Uithof.

In het kwalitatief minst goede duel van de best-of-7 serie hield de spanning de beide teams in een ijzige greep. Josh Prudden, Jeffrey Melissant en Aaron Lee hadden goede kansen de score open te breken, terwijl aan de andere kant Raphael Joly en Alan van Bentem hun meerdere moesten erkennen in de uitblinkende Nick Broadwater. Lang bleef de stand, net zoals zondagavond in Tilburg, 0-0. Tot Bob Teunissen het vak met de honderden meegereisde Tilburgse fans liet ontploffen. De Uithof veranderde in een achtbaan van emoties. Dertien minuten later klonk het verlossende eindsignaal en mocht captain Diederick Hagemeijer het jubileumjaar bekronen met de kampioensbokaal.

DESTIL TRAPPERS – HYS THE HAGUE 1-0 OT (24-11-2013)

‘Aaron Lee beslist battle of the goalies’, kopte de Trappers website. De Canadees besliste, short handed, in de verlenging de topper tegen HYS The Hague (1-0). ‘It was such a great feeling to see that puck go in, especially in a big game like this. I didn’t really have time to celebrate because everybody was coming in from the bench’, vertelde Lee na afloop. ‘It was a risky play because I knew I had to get that puck out of our zone. The puck bobbled a bit so I had to settle it down. Once I had done that I realized I had a step or two on their defenseman. I used my speed and drove hard to the net. Fortunately I found a spot to put it past their goalie’.

In kwalitatief opzicht viel het derde competitieduel tussen Tilburg en Den Haag tegen, maar de spanning hield de 1500 toeschouwers tot het eindsignaal op het puntje van hun stoel. In de openingsfase greep Trappers het initiatief. Dit leverde enkele mogelijkheden op waarvan de grootste voor Ivy van den Heuvel was. De aanvaller wist zich van dichtbij geen raad met de handige pass van Björn Willemse en strandde op HYS-doelman Tomas Pek. Aan de andere kant stond ook Nick Broadwater enkele keren Haags succes in de weg. Zo tikte de Tilburgse sluitpost een inzet van Marco Postma stijlvol uit zijn doel.

Het derde deel was het meest aantrekkelijke. De angst voor een tegentreffer nam toe, maar de vermoeidheid zorgde voor enkele hachelijke situaties voor beide doelen. Omdat het scorebord ook na zestig minuten nog op 0-0 stond, was een verlenging noodzakelijk. Waar Greg Collins voor Den Haag miste, sloeg Aaron Lee even later wel toe en voegde hij nog maar eens een overwinning aan de Tilburgse zegereeks toe. ‘Goaltending was a factor tonight. It was good both ways. But a win is a win. Their goalie seems to bring his A game every time he plays us and Nick was excellent too, from start to finish. But I have to give credit to all the guys in the locker room. They battled hard for nearly 62 minutes. This is a big team win’, aldus Trappers oefenmeester Paul Gardner.

EATERS GELEEN – DESTIL TRAPPERS 0-1 OT (14-12-2011)

Alles wat DESTIL Trappers een warm hart toedroeg, verdronk woensdagavond 14 december 2011 in vreugde. Na een avond vol zinderende spanning klopten de Tilburgers in de verlenging Eaters Geleen met 0-1 waardoor de formatie van coach Theo van Gerwen zich voor de zeventiende keer in de historie voor de nationale bekerfinale kwalificeerde sinds deze in één duel beslist wordt.

Diederick Hagemeijer beleefde in Glanerbrook zijn moment van glorie. In de tweede minuut van de overtime schonk de Tilburgse captain met een backhand zijn ploeg de overwinning. ‘Ik kreeg een prima pass van Ivy (van den Heuvel), maakte me breed en zag uit mijn ooghoeken dat Heinonen de verre hoek iets open liet. Hij verwachtte wellicht dat ik naar mijn forehand zou gaan, maar ik koos voor de verrassing. Onder zijn arm verdween de puck in het doel’. Of het de mooiste treffer uit zijn carrière was, liet Hagemeijer in het midden. ‘Wel één van de belangrijkste’.

DESTIL Trappers kende in de bekercompetitie een grillige prestatiecurve. Goede resultaten werden afgewisseld met onnodige nederlagen. De gelaatsuitdrukking op het gezicht van Theo van Gerwen verraadde zijn innerlijke gevoelens. ‘Ik ben ongelofelijk trots. Ondanks de moeilijke tweede periode bleven we de dingen doen die we moesten doen. De absolute wil om te winnen en voor elke millimeter ijs te strijden, was bij iedereen aanwezig. Dat heeft uiteindelijk resultaat opgeleverd’.

Voor de vierde maal dit seizoen mocht Ian Meierdres een shutout op zijn palmares bijschrijven. ‘Met alle respect voor de vorige drie (Amsterdam uit, Herentals en Eindhoven thuis), maar dit is zonder twijfel de mooiste. In een dergelijke wedstrijd de nul houden, is gewoon super’! Na afloop deelde iedereen mee in de vreugde, ook het trio onder-20 internationals dat in Donetsk (Oekraïne) het WK afwerkt. ‘Ook zij (Mickey Bastings, Maarten Brekelmans en Deniz Mete) hebben eraan bijgedragen dat we 18 januari opnieuw in de finale staan. We hebben ze telefonisch gesproken. Ondanks de afstand waren ze net zo blij als wij zijn’.

DESTIL TRAPPERS – HEERENVEEN FLYERS 1-0 (12-10-2010)

‘Apart’, zo omschreef Mickey Bastings zijn gevoelens na afloop. De 18-jarige aanvaller tekende voor de enige treffer in de ontmoeting met Heerenveen en werd als klap op de vuurpijl na afloop ook nog door de supporters gekozen tot Man of the Match. ‘Ik trok de blauwe lijn over en dacht laat ik het maar eens proberen. Tot mijn verbazing en opluchting verdween de puck precies in de hoek. In Canada heb ik zo wel eens gescoord, maar ik sta niet bekend om mijn harde schot. Het is wel speciaal omdat de goal ook nog eens drie punten opleverde.’

Deze zomer keerde Bastings terug uit Canada waar hij uitkwam voor Banff Academy Bears. Samen met Ritchie van Hulten en Robbert Maas vormde de geboren Tilburger de veel geroemde derde aanvalslijn van Trappers. ‘In het begin was ik blij met elke minuut ijstijd die ik kreeg. Nu het tussen Ritchie, Robbert en mij zo goed klikt, leg ik de lat steeds hoger voor mezelf. Met elk duel dat we samen spelen, weten we elkaar beter te vinden. Hopelijk zet deze ontwikkeling zich verder voort.’

Heerenveen Flyers aanvaller Bert van den Braak deelde nog een groot compliment uit aan Trappers coach Theo van Gerwen. ‘Tilburg speelt heel gedisciplineerd. Dat is de verdienste van Theo. Hij heeft de juiste mensen op de juiste plaats staan en iedereen pakt zijn rol binnen het team. Natuurlijk wil het publiek graag fraaie acties en mooie doelpunten zien, maar uiteindelijk draait alles om het resultaat. Een 1-0 overwinning is ook drie punten. Hopelijk gaan de supporters, die verwend zijn met goede spelers de afgelopen jaren, dit inzien en krijgt Theo de waardering die hij verdient.’

Sponsoren
Adresgegevens
Nieuwsbrief
Fotografen

Tilburg Trappers maakt gebruik van cookies

 

Cookies zijn kleine bestanden die met pagina’s van deze website worden meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer worden opgeslagen. Er zijn verschillende soorten cookies die gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Voor het plaatsen van cookies is soms wel en soms geen toestemming nodig. Als u niet akkoord gaat met onze cookie statement dan plaatsen wij alleen de functionele cookies.

Als u meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, de gegevens die daarmee verzameld worden en over uw rechten op dit punt, lees dan de privacy verklaring om meer te leren over onze cookies.