Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle - Trappers

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle

Trappers op zoek naar zestiende zege op tijd

Tilburg Trappers wil de koppositie is de Oberliga Nord behouden. Een zege op MEC Halle Saale Bulls is hiervoor noodzakelijk.

Onderlinge serie

Voor alles is een eerste keer dus ook voor een eerste win in de Sparkassen Eisdom. De voorafgaande vier competitie ontmoetingen tussen beide ploegen in Halle wisten de Tilburgers niet te winnen. Vrijdagavond 6 oktober 2017 werd het echter een klinkende 2-8 zege voor Trappers.

Opvallend feit

‘There’s no place like home.’ Trappers is 5-0-2 (winst-verlies-gelijk) in zijn zeven thuiswedstrijden. Slechts voor Icefighters Leipzig en Crocodiles Hamburg had de formatie van Bo Subr meer dan 60 minuten zuivere speeltijd nodig. Tijdens deze reeks scoorde Trappers 37 maal en kreeg het 12 treffers tegen.

Trappers

Tilburg schoot zichzelf vrijdagavond bijna in de voet in de uitbeurt bij Timmendorfer Strand. Een veilig gewaande 0-3 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. In de derde periode maakte Alexey Loginov zes minuten voor tijd de winnende treffer.

Saale Bulls

Met een krappe selectie zegevierde Halle vrijdagavond in eigen huis met 3-2 over Harzer Falken. De thuisploeg kwam tweemaal op voorsprong, maar had uiteindelijk extra tijd nodig om als overwinnaar van het ijs te stappen. De treffer van Phillip Gunkel betekende het bonuspunt voor de huidige nummer zes in de Oberliga Nord.

Who’s Hot

Kevin Bruijsten scoorde in de heenwedstrijd een hattrick in het Sparkassen Eisdom. Het is één van de 10 goals van de winger dit seizoen. Daarnaast verzorgde de geboren Nijmegenaar 7 maal de beslissende pass. Sinds 13 oktober maakt Nathan Robinson deel uit van de hoofdmacht van Saale Bulls. De 35-jarige center/rightwinger kan bogen op drie titels (Mannheim (2007) en Berlijn (2008 en 2009) en precies 300 punten (91 goals en 209 assists) in 381 wedstrijden in de Deutsche Eishockey League. Voor Halle tekende hij in 10 duels voor negen goals en 17 punten.

Statistiek

In de heenwedstrijd scoorde Georg Albrecht beide doelpunten voor Halle. De aanvaller komt dit seizoen vanwege een afgescheurde kruisband niet meer in actie. De powerplay van de gasten is gevaarlijk. Met 14 goals uit 56 pogingen (25%) is het overtalspel zelfs een fractie beter dan die van Trappers (24,4%)

Sponsoren
Adresgegevens
Nieuwsbrief
Fotografen