Hoe nu verder in de Oberliga? - Trappers

Hoe nu verder in de Oberliga?

De “Hauptrunden” van de Oberliga Nord en de Oberliga Süd zijn afgewerkt. Hoe gaan we nu verder?

Meisterrunde en Qualifikationsrunde

Oberliga Nord (16 clubs): de hoofdronde van de Oberliga Nord eindigde op 8 januari 2017. Hierna wordt de competitie verdeeld in een “Meisterrunde” (nummers 1 tot en met 8) en een “Qualifikationsrunde”  (nummers 9 tot en met 16), die ieder 7 uit- en thuiswedstrijden spelen.

De ranglijst wordt opgemaakt aan de hand van de behaalde punten. Een belangrijk verschil met vorig jaar is dat wanneer teams in punten gelijk eindigen, voortaan eerst gekeken wordt naar het doelpuntverschil doorslaggevend is voor een hogere plaatsering. Pas wanneer dit ook gelijk is, wordt gekeken naar de onderlinge resultaten.

Alle in de hoofdronde behaalde punten, alsmede de voor- en tegendoelpunten, worden meegenomen naar de volgende ronde.

Play-off-ronde (best-off-five systeem)

De eerste zes teams in de “Meisterrunde” plaatsen zich direct voor de Play-off-ronde (beter gezegd de achtste finale), Deze ronde zal ook bestaan uit 8 teams. Net als vorig seizoen zal de nummer 1 speelt tegen de nummer 8, 2 tegen 7, etc. Thuisvoordeel is er voor het hoger op de ranglijst geplaatste team.

Pre-play-off-ronde (best-off-three systeem)

Om de overgebleven twee plaatsen voor de Play-off-ronde, spelen de nummers 7 en 8 van de “Meisterrunde” een pre-play-off tegen respectievelijk nummers 2 en 1 van de “Qualifikationsrunde.

Promotie-play-offs (best-off-five systeem)

De winnaars van de play-off-ronde plaatsen zich voor promotie-play-offs. Deze promotie-play-offs zal worden gespeeld in 3 rondes: kwartfinale, halve finale en finale, in de modus van “Best-of-Five”.

Kwartfinale – Hierbij spelen de 4 winnaars van de play-off-ronde tegen de 4 winnaars uit de groep van Oberliga Süd. Dit zal in de vorm van kruisfinales plaatsvinden (Uit iedere groep 1 tegen 4 en 2 tegen 3 van de andere groep)

Halve finale – De vier winnaars van de kwartfinales spelen in de modus van “Best-of-Five” tegen elkaar, waarbij de best geplaatste tegen de slechts geplaatste zal spelen.

Finale – De winnaars spelen tegen elkaar om het kampioenschap in de modus van “Best-of-Five”. De winnaar mag zich Duits Oberliga Kampioen noemen.

De hoogste Duitse Club is gekwalificeerd voor het DEL2 seizoen 2017/2018.

Sponsoren
Adresgegevens
Nieuwsbrief
Fotografen